Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2011 12:12 - Почна голямото следизборно стригане на добитъка!
Автор: madamerosa Категория: Политика   
Прочетен: 27686 Коментари: 65 Гласове:
38


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди изборите управляващите обещаваха на стадото зелена тревица и студена водица. Валеше дъжд от трикольорни лентички, а от небето сегиз-тогиз ни сваляха звезди. Метрото въртеше втория си кръг, а дъгите на столичното околовръстно предизборно се покриваха с асфалт, подобно на недостроените магистрални отсечки. Изборите обаче минаха, а с тях и сладките приказки. ГЕРБ взе цялата власт и запретна ръкави за голямото стригане на овцете. Ситуацията рязко се вдянковизира и идиотските решения заваляха още в деня след вота. Приет бе недодялания, крайно антисоциален бюджет за догодина, чиито скрити капани тепърва ще щракат под краката ни. Правителството нарочи болните и майките за най-голям враг на държавата и почна икономиите си от тях. Очевидно те ще трябва да заплатят за некадърността на финансовия министър да управлява сметките на държавата. Съживен бе разговорът за по-рязко покачване на пенсионната възраст, въпреки постигнатите договорености. Особено ми хареса изнудваческата формулировка "евентуалното повишаване на пенсиите ще бъде обвързано с нарастване на възрастта за пенсиониране". БДЖ на практика се закрива, а 2 000 човека остават на улицата. Стотици други ще бъдат натирени от спешната помощ заради внезапно стартиралата реформа там с цел съкращения. Кажи ги общо 3000 безработни. БАН е оставена на доизживяване - много учени също ще се видят принудени да търсят друго препитание. Орязан бе и бюджетът за земеделие. И най-новият хит на седмицата - работещите без трудов договор занапред също ще бъдат глобявани, дори вината да е на работодателя. А честити ви избори!

Сега крайно либерални и крайно съмнителни икономисти подготвят почвата за разпродажбата на българските пощи. Малките болници също нямат шанс и скоро ще излязат на пазара на недвижимости. На всичко това въпросните икономисти му викат "реформи". И аплодират политиците за "куража" да ги осъществят. Без цепелини и влакове - викат - може. Доказано било исторически. Но без реформи - не. И без Държавен резерв също можело, нищо че така се ръзвръзват ръцете на спекулантите. Затова и него закриват. "Кураж" на властта не й липсва, ако се съди по смелия й антисоциален замах. Изборните резултати съвсем я окуражиха. Цялата власт е в ръцете й, а опозиция насреща си няма. Кога, ако не сега?

Дянковата наглост достигна своя връх със заканата към фермерите, че ще им спре субсидиите, ако дръзнат да протестират. Също като своя началник, който заплаши да пусне сондите за шистов газ, ако разни еколози не спрат да го дразнят с протестните си акции. Видяла жабата...Впрочем изборите развързаха ръцете на правителството и по въпроса за шистовия газ и сондите вече напират към плодородния Делиорман с благословията на премиера, напук на протестите на природозащитници. Разбира се, ще бъде грешка да отдадем цялото безобразие само на личната невнятност на Дянков. Министърът явно е приел да играе ролята на "полезен идиот", чрез който трябва да се проведат крайнолибералните реформи, за които правителството е поело ангажимент. А пред кого е бил поет ангажиментът? Ще разберем като като теглим чертата и видим кой е спечелил от масовата хирургия. Едно е сигурно - Дянков упорито плува натам, откъдето светът взе да се връща. Изглежда случихме на единствения финансист, който още не е разбрал за провала на либералната глобализация. Колко ли смях предизвикваме в публиката с хвалби от сорта: "Ние сме горди, че сме втори по големина на малък външен дълг и шести по нисък дефицит, зад нас е и Германия включително".

Ултрадясната следизборна "резачка" със сигурност ще се хареса на сините, така че съпротива от тяхна страна не се очаква. ДПС ще трябва да почерпи за закриването на Държавния резерв. С него се заличават и следите на множество далавери с нейно участие, както и опасните й връзки с позабравения вече герой на криминалния преход - Мирчо Циганина, през чиито фирми се източваше резервът. Догановите експерти вече дадоха нишан, че ще подкрепят и покачването на пенсионната възраст. Единствено БСП засега оказва съпротива, но вяла. Как да противостоиш на ликвидацията на железниците, като сам си допринесъл за нея?

За следизборната разюзданост на властта допринесоха и избирателите. Или поне тези, които си поискаха "още от същото", по сполучливия израз на чуждите медии. Параметрите на бюджета станаха известни още преди втория тур на изборите, а "теслата" на Дянков откровено се подаваше изпод ръкава му, но българите затвориха очи и не пожелаха да видят какво им се готви. Което само усили нездравия блясък зад очилцата на финансист номер едно. Няма извинение за ония, които проклинат несретата си, а гласуват за преумножаването й.

Избирателят даде карт бланш за антисоциалната политика на правителството и му развърза ръцете за груба разправа с най-уязвимите в обществото. Затова пък тънката прослойка от хиперзаможни запази всичките си привилегии. Някой да си спомня още за хеликоптерните акции срещу незаконно построените палати? Неслучайно управляващите изрекламираха победата си на вота като своеобразен вот на доверие към кабинета. Оттук-нататък безобразието е легитимирано - народът ни гласува доверие да продължим по същия начин. Защо да не изхвърлим 2000 човека на улицата, ако хората го искат?

Посегателството срещу образованието и науката започна още преди година. Наказателната политика срещу пенсионери, майки и безработни също се прояви още в първите месеци на новата власт. Към разпродажбата на държавните активи се върви целенасочено от началото на мандата. Закриването на болници се превърна в специалитет на това правителство. Ако някой е очаквал рязък обрат във водената дотук политика, сега ще хрупа това, което му дадат. Ако изобщо нещо му дадат.



Тагове:   дянков,   идиот,   стадо,


Гласувай:
38



1. andrei - Поздрав за поста.
14.11.2011 13:38
Достатъчно откровен анализ,за хора които мислят.
цитирай
2. анонимен - Перфектен изказ, кратко, ясно и без ...
14.11.2011 14:08
Перфектен изказ, кратко, ясно и без забежки от темата! Поздрави и от мен!
цитирай
3. анонимен - Шапка свалям, поздравления за п...
14.11.2011 14:08
Шапка свалям, поздравления за поста! Трябваше повече хора да са като теб - особено от тези хрантутниците, които са на наша издръжка! А не като онзи въшльо, който онзи ден ни убеждаваше по новините, че не било правилно да се плащат майчински на майките след 1-та година, та да имали стимул да ходят на работа!!!
цитирай
4. анонимен - Браво
14.11.2011 14:30
Браво за добрия коментар. Жалко, че е верен
цитирай
5. анонимен - Заслужаваме си ги
14.11.2011 15:34
Ами заслужаваме си ги управниците, след като си ги избрахме! Никой не ние крив!
цитирай
6. анонимен - sstoqnov
14.11.2011 15:53
Докато умните се наумуват,лудите се налудуваха,че даже и продължават да лудуват на наш гръб и наша сметка!Ами така е,всеки народ си заслужава управниците!
цитирай
7. анонимен - ot Suisse
14.11.2011 16:00
Mnogo tochno, samo che prostia bai ganio ili ne glasuva, ili si prodade glasa. Vijte realno, s kakuv prozent biaha specheleni izborite. Inache super blog. Pozdravi
цитирай
8. idealist - А честити ви избори!
14.11.2011 16:07
Дааа, тепърва ще стане ясно за какво са гласували тия, дето покрепиха ГЕРБ...
цитирай
9. анонимен - Димитров
14.11.2011 16:33
Мадам, искам да Ви стисна ръката за написаното!
цитирай
10. анонимен - Написано е абсолютно вярно, кри...
14.11.2011 17:00
Написано е абсолютно вярно,критиката е на 100% конструктивна,но,но и пак но,-би ли посочила каква е алтернативата и то добре обоснована,с "тежки" аргументи?!Алтернативата,моля-доказана ясно,точно,разбираемо и убедително и подплатена с "доказателствен материал"!?
цитирай
11. boristodorov56 - Когато не знаят как и не искат никак да поправят нещата се стига да изпълнения на министерстващи дебили.
14.11.2011 17:03
Не знам кво разбира Данков от икономика (щото вола Винету от нищо не разбира),
но единственото, което е правил до сега и има намерение е - да съкращава разходите.
За подобни стъпки не се иска нито да си икономист, нито да си работил в Световната банка.
Майсторлъкът е да се стимулира икономиката, че бизнеса да излезе от задънената улица.
Данков гледа, че сметките за приходите не излизат и хвърля товара на най-бедните и беззащитните у нас.
Едва ли е повишил приходите от мита, ДДС, данък печалба или акцизите за горива и алкохоли - т.е. приходи от работеща икономика, които не са обхванати дори на половина.

Хора като Вола и Дянков са най-вредните, когато се намерят на гребена на вълната, но да си ги търпят тези дето ги избраха и онези, които не гласуваха!

Хак им е!

Хубавото все още предстои!
цитирай
12. анонимен - Поздравления!
14.11.2011 17:10
Трудно би могло да се кажат по-точно нещата. 'Право, куме, та в очи', а ако управляващите имаха очи, щяха да те послушат и да се усетят какво да правят, вместо само да закриват и разпродават, за да има какво да крадат, докато са на власт. За жалост, те страдат /по-точно, ние страдаме заради тях/ от дебелоочие и гьонсуратлък.....
цитирай
13. demonwind - Поздрави!
14.11.2011 17:13
А след две годинки ще лъсне и истинака за магистралките ни... Как всичките парички са излезли от държавния резерв и ЕС не е дал НИТО СТОТИНКА. И няма да даде... Тогава жална ни майка! Е, поне дебелосерите западняци няма да се оплакват от липса на миячи на гъзове. Защото миячите на гъзове поне могат да си платят сметките и да нахранят себе си и семействата си...
цитирай
14. jim101 - Когато ”новопостроеното” започне ...
14.11.2011 17:22
Когато ”новопостроеното” започне бързо да руши, даже преди построеното по-рано, следва да се помисли какво е постороено. В изостаналите и бедни държави от EU,каквато е и България, по-лошото е, че липсват перспективи, защото умовете на хората са руинирани за десетилетия напред. Умният може да различи бутафория от реалност, както и пропаганда от истина. Простият лесно се подвежда по убеждение в неистини, няма око за бутафориите. Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле!
P.S. Поздрави за поста!
цитирай
15. анонимен - Поздрави...
14.11.2011 17:26
Да, за съжаление картинката е такава. Какво ли следва в следващите месеци... или години...?
цитирай
16. nerez - Размисъл...
14.11.2011 18:03
За мен извода е май да спра да си плащам данъците и да си живея за себе си - това не е държава и не заслужава парите на данакоплатците...
цитирай
17. rokset - Харесва ми
14.11.2011 18:08
Всичко е вярно.Поздравления.Уж бяха центристи,а по-дясно няма на каде.От друга страна ,за кого да гласуват хората.За Станишев ли?
цитирай
18. napeto - алтернатива????
14.11.2011 18:13
най- лошото е , че я няма....
цитирай
19. анонимен - do napisalia tezi komentari, madamerosa
14.11.2011 18:27
madamerosa,

ako ti ripnes da pravis partia ste saberes pove4e ot milicionerite, policaite i agentite.

kaji oba4e kade e izhoda. dobre e napisano koi kakvo kak zasto i tn io tn, ama lipsva posoka, lipsva nadejda lipsva kakvato i da e viara, pone v men, 4e mrsnicite ste pusnat kokala.
цитирай
20. анонимен - така като гледам
14.11.2011 18:37
така като гледам българския народ няма да дочака края на света на 12.12.2012г.,май ще го ликвидират по-рано пишман управниците и любими демократи от това мутренско-полицейско правителство!
цитирай
21. анонимен - Болезнено вярно, но "наро...
14.11.2011 18:38
Болезнено вярно, но "народа" си го избра, значи това иска.
цитирай
22. bigbro - Напълно съм съгласен с написаното!
14.11.2011 19:13
Бих добавил, че кризата у нас е предизвикана не от световната криза, а от тъпите сегашни и предни управници. Нашата икономика беше хвърлена в строителството / и сега продължава това/ а не в стимулиране на производството
цитирай
23. анонимен - pipe
14.11.2011 19:55
Много прави думи е казала авторката. За нещастие сред битпазара от партии, цветове, лозунги, обещания и кандърми няма нищо съществено. Кой или кои? Аз не виждам.
цитирай
24. chavdar01 - РЕСТАРТ НА ДЕМОКРАЦИЯТА.
14.11.2011 20:11
ПИСНАХА МИ ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ-БУКЛУЦИ!
цитирай
25. valsodar - Правилно. След като си пожелаха още ...
14.11.2011 20:14
Правилно. След като си пожелаха още от същото, сега ще си го сърбат.
цитирай
26. анонимен - Жалката истина...
14.11.2011 20:15
Алтернативата е ясна...с голямата "метла" и всички управници в кошчето за боклук /могат да се използват за рециклиране/ след като не стават и не правят нищо за своя измъчен и тормозен народ...от прокарващи се измислени закони, стратегии, реформи...и т.н.
цитирай
27. анонимен - Народът вече е зашеметен -
14.11.2011 20:17
толкова плесници не е получавал досега още от първия ден след изборите. Всъщност има реално намаление на заплатите, но то е маскирано посредством непрекъснатото увеличение на цените на стоките от първа необходимост, на таксите и услугите. Нараства и броят на безработните, а работа трудно се намира, освен много ниско заплатената.
Но щом всичко това се понася стоически, следва извода, че може и още да се товари народът.
А пък и резултатите от изборите дадоха сила и основание на управляващите да си правят експеримент с търпението на хората. А сме търпелив /меко казано/ народ.
цитирай
28. анонимен - К,во а се пра,и...
14.11.2011 20:24
Резултатът от всяка успешна реформа у нас е поредният богат евреин в Лондон.

Т
цитирай
29. анонимен - Ей, хора, всичко казано от вас е т...
14.11.2011 20:30
Ей, хора, всичко казано от вас е точно така, нищо не мога да добавя ами дайте да мислим какво да правим, как да ги махаме тия некадърни крадци, те сами няма да слязат ами ние е време да се организираме вече. Хайде стига толкова!
цитирай
30. d3bep - Хак да ви е. Дано да вдигнат сега:- ...
14.11.2011 21:03
Хак да ви е.
Дано да вдигнат сега:
- парното;
- тока;
- акциза на горивата;
- самите горива;
- основния лихвен процент;
- хляба;
- да намалят заплатите;
- да пуснат една паразитна инфлация с присъединяването към еврото;
- и да увеличат минималната работна заплата, с коеот ви увеличават всъщност: осигуровките, държавните такси, таксите за преглед, детск иградин ии прочие, всъщност от увеличение на МРЗ повече хора виждат минус отколкото плюс.

Добре е също така да:
- проведат съкращения;
- данъчни ревизии, желателно и по мазетата да стигнат;
- да намалят бюджета за образование;
- да намалят покритието на рисковете на здравната каса, та вече ем да си плащате увеличените осигуровки, ем и за всикчо да плащате на докторите;
И т.н.

Заслужили сте си го напълно.
ВИЕ ги избрахте тея.
Преди четири години призоваах на изборите да се гласува с невалидна бюлетинаи да се искат мажоритарни избори.
Обявиха ме за турчин.
На парламентарните призовах същото.
Обявиха ме за комунист.

Сега си мълчим и гледам докъде ще изкарате с тея мародери. Мен като ме грабиха, на вас ви беше през оная работа. Когато в исе говореше че ни пият кръвта и хич не ги е еня че страдаме, вие бехте щастливи "собственици" на нов асфалт и градинки.
Сега сте вие наред.
Не мисля че ще изкарате още много, аз лично си мисля че тея може и с кръв да си отидат, но да видим...
Разбира се ако преди това не си отидете вие. От страната или изобщо.
Но хак да ви е. Искахте си го, получихте си го...
Сега вайкания не ми се гледат.
Почти всеки един от вас поне по веднъж ги е подкрепил.
Месиите.

Еми сега си плащайте версиите.
цитирай
31. durankev - Тъжен, но верен анализ!
14.11.2011 21:25
Поздравления!
цитирай
32. анонимен - Е, то това всичкото вече го свърш...
14.11.2011 21:39
Е, то това всичкото вече го свършиха, дай нещо ново. Въпросът не е кой отправя призива, не го схващай лично, че не са те чули, и на мен ми се случва редовно. Идеята е най-накрая да се обединим - е, ако по-рано не е имало кой да чуе, от тук нататък все повече ще има. Не е ли по-добре да спрем да се разделяме вече. Ами те тези хора точно това искат защото така си остават "незаменими". Ние, българите все от това разделение си патим - е, хайде да си научим урока накрая - само всички заедно можем да спрем това. И нищо че сме различни просто трябва да се обединим - иначе ще загубим всички.Ако преглътнем различията и обидите имаме шанс да направим държавата си каквато я искаме.
цитирай
33. llluki - Точно и ясно казано.
14.11.2011 22:05
Дерзайте!
цитирай
34. penchoan - Добър коментар. Но както се казваше ...
14.11.2011 22:08
Добър коментар. Но както се казваше едно време - колкото по-зле, толкова по-добре. По-бързо ще си отиде най-некадърната прослойка на БКП, наречена ГЕРБ. А на гласувалите за ГЕРБ - честита победа!
цитирай
35. swanlake - Е, добре де кой ги избра тия тогава ...
15.11.2011 02:55
Е,добре де кой ги избра тия тогава като всички са съгласни с написаното? И аз съм съгласна ама си блъскам главата над този въпрос и не мога да си отговоря!
цитирай
36. murmashka - Добър анализ !Искам само да добавя ...
15.11.2011 10:14
Добър анализ !Искам само да добавя че за победата на ,,Герб" в президентските избори,най-много допринесе БСП. Тайфата около Станишев от лакомия за влапст, късогледо издигна кандидатурата на Калфин с което вота беше вече предварително решен че ще е за Плевналиев.Имам усещането че не само лумпенизираните желаеха победата на Плевналиев но и ръководствата на всички политически партии в България.А специално Станишев и хитрият политик Доган си направиха сметките ,,без кръчмар"Още от самото начало на предизборната кампания се виждаше че за да не победи ,,Герб" е нужен ОБЩ кандидат за ,поне,водещите партии в страта.Такъв кндидат беше Кунева.Тесногръдите ,,Станишевци" това не го разбраха ,а хитрия Доган абсолютно правилно реши че ако обяви подкрепата си за Куненва ще и направи ,,мечешка услуга" и изчака.
Затова мога да твърдя че дори и явните противници на ,,Герб" помогнаха на Плевналиев да спечели
Що се отнася до Дянков мисля че Вие не сте права.Той е много добър финансист!Всичко което той прави и Вие пишете ,е в интерес на финансовото благополучие , но не на страната а на ,,Герб".И трябва да му се признае че го прави с финес и артистизъм.Отличен финансист е той и Бойко по-добър от него никъде не би могъл да намери.Да,всички страдаме от финансовата политика на Дянков.Страната губи постоянно.Но не Дянков е виновния а Бойко! Убедена съм че при друго правителство Дянков би могъл да ,,изправи страната на крака". Както искате погледнете но Дянков до сега не е имал възможността да се грижи за благополучието на България.На него му е поставена задачата да обезпечи финансово ,,Герб" и признайте му че той върши това гениално
цитирай
37. lateto - Много точно и вярно! Поздравления ...
15.11.2011 10:24
Много точно и вярно! Поздравления за това, което си написала.Докато има хора като теб, а те не са малко, ще има надежда и за българия.Все ще дойде денят, когато ще имаме и добри политици.Още един път - ПОЗДРАВИ ЗА НАПИСАНОТО!
цитирай
38. chara - Няма как да е иначе. Тук по традиция "денят за размисъл" е денят СЛЕД изборите и
15.11.2011 10:55
обикновено е в рамките: "каква я мислехме, а тя каква стана".
Това първо.
Второ. Докато масово не си спомним за какво бе умъртвен Сократ, ще е все така. А той учеше "търсете, а не вярвайте"!!!
Търсенето обаче изисква усилия, всякакви.

Чудесен текст!
Подписвам се под всяка дума в него!
:)
цитирай
39. анонимен - така си е
15.11.2011 11:05
Написаното е 1/1 истина.Браво на автора.
цитирай
40. анонимен - анонимен
15.11.2011 11:14
Много по-лошо ще става в страната.С тотално овластения Герб......Аз съм живял когато една партия беше управляваща и само тя разпределяше всички блага......Това си е жив тоталиризъм....Но опростачения умишлено български народ винаги е чакал някой да го "оправи".... Е сега ще си го получи....оправянето сигурно.....
А на автора поднасям поздравление за верния усет и доброто перо!
цитирай
41. morte - Поздравления за написаното .
15.11.2011 11:22
Поздравления за написаното .
цитирай
42. asthfghl - ...
15.11.2011 12:49
Всичко това са типичните характеристики на едно крайно дясно управление. За жалост, колкото и да не ми харесва, обстоятелствата изглежда налагат такова - алтернативата е далеч по-мрачна в дългосрочен план...

Впрочем няма нищо "либерално" в "реформите" на Невдянков - те са си консерватизъм в най-чист вид. Либерализмът е коренно противоположен на мерките "austerity" (затягане на коланите) - либерализмът е кейнсианска философия на "Новата сделка" на Рузвелт, плана "Маршал" и т.н. Това тук не е либерализъм, а див консерватизъм, който в крайна сметка има за резултат трайна стагнация поради замиране на стопанската активност заради цялото това "затягане на коланите".
цитирай
43. viovioi - Монетарна политика в криза е решение
15.11.2011 12:50
Но монетарната финансова политика на Дянков стана доста рестриктивна и груба. Днес са на път да увеличат данъците върху общия доход на физическите лица и да увеличат годините за пенсиониране. Мъжете на 65, жените на 63. Такава политика доведе държавите в Южна Америка през 30-те години на миналия век до Голямата Депресия и изникването на редица диктаторски режими. Гнева който се капсулира в момента може да изригне в граждански неподчинения, стачки и пр безредици. И управляващите ще стават все по-твърди и по-твърди за да могат да поттискат гнева със сила и заплахи. И това какво друго е, ако не диктатура??
цитирай
44. asthfghl - ...
15.11.2011 12:58
> Няма извинение за ония, които проклинат несретата си, а гласуват за преумножаването й.

Народът, в огромното си мнозинство, са овце. Накъдето им свирнеш, натам ходят. За съжаление максимата "какъвто народът - такива и управниците" и "всяка нация си заслужава управляващите" важи в пълна сила и тук.
цитирай
45. asthfghl - 14.
15.11.2011 13:06
jim101 написа:
Умният може да различи бутафория от реалност, както и пропаганда от истина. Простият лесно се подвежда по убеждение в неистини, няма око за бутафориите.


+1.
цитирай
46. asthfghl - 38.
15.11.2011 13:12
chara написа:
Докато масово не си спомним за какво бе умъртвен Сократ, ще е все така. А той учеше "търсете, а не вярвайте"!!!
Търсенето обаче изисква усилия, всякакви.


За жалост малцина са останали от онези, които са сконни да се вслушат в думите на Сократ. Все пак, нали е бил умъртвен заради тях...
цитирай
47. chara - asthfghl така е, малцина са
15.11.2011 14:55
а останалите или ги е страх или ги мързи
не знам кое от двете - повече

може и да греша
:)
цитирай
48. анонимен - do madamerosa
15.11.2011 15:03
Браво!
Добитък и това си е - гласували да бъдат бедни . . . .
цитирай
49. анонимен - Докато в "тая" държава ...
15.11.2011 16:34
Докато в "тая" държава не се пролее кръв- нищо няма да се промени! Гласувайте- роби!
цитирай
50. asthfghl - 49.
15.11.2011 17:23
Тук идва трудната част: за кого?
цитирай
51. lambo - Овцете се стрижат когато времето се стопли,
15.11.2011 17:51
А Герберите започнаха да ни стрижат, още преди да се застуди
цитирай
52. анонимен - За кого ли? За кръволоците от пар...
15.11.2011 18:09
За кого ли? За кръволоците от парламента!
цитирай
53. анонимен - НАПЪЛНО ВЯРНО О О О О О О О О !!!
15.11.2011 19:10
анонимен написа:
Ей, хора, всичко казано от вас е точно така, нищо не мога да добавя ами дайте да мислим какво да правим, как да ги махаме тия некадърни крадци, те сами няма да слязат ами ние е време да се организираме вече. Хайде стига толкова!


Всички сме много дОбри в констатациите. Е, кой повече, кой по-малко.

Трябва ни НОВ МОДЕЛ за икономическо и социално развитие.

Със сегашния модел ни върнаха СЪЗНАТЕЛНО, ОРГАНИЗИРАНО, ЦЕЛЕНАСОЧЕНО във времето на просто стоковото производство. Условията за приема в ЕС са по-тежки от тези на Ньойския договор. Наредиха ни умиране от глад и обезлюдяване на страната ни. Трябва да се намерят мъже (жени) които да сложат край на сегашното безумие. Наречено ПРЕКРАТЯВАНЕ ЕСТЕСТВЕНИЯ ХОД НА ЧОВЕШКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ.

ТРЯБВА НИ НОВ МОДЕЛ ЗА ИКОНОМИЧЕСКО И ОБЩЕСТВЕНО РАЗВИТИЕ !!!!

Най-интересното в случая е, че ние българите имаме такъв изпитан и доказл се. Просто трябва да се огледаме около нас.

Нали имаше една приказка: Ако искаш да скриеш нещо, бутни го под носа на човека.

Т


цитирай
54. asthfghl - 52.
15.11.2011 23:05
Добре, революция. Дотук - как да е. И после? Остава въпросът:

http://asthfghl.blog.bg/politika/2011/09/28/i-kakvo-kato-gi-quot-izmetem-quot.827439
цитирай
55. asthfghl - 53.
15.11.2011 23:07
> Всички сме много дОбри в констатациите.

И в същото време...

> ТРЯБВА НИ НОВ МОДЕЛ ЗА ИКОНОМИЧЕСКО И ОБЩЕСТВЕНО РАЗВИТИЕ !!!!

Чудесна... хм, констатация. А нещо по-конкретно?
цитирай
56. анонимен - Конкретно ли? Дасе повторя- да и...
15.11.2011 23:53
Конкретно ли? Дасе повторя- да изметем комунистическата олигархия, на въжето, през един стълб... Друго няма!
цитирай
57. murmashka - На 56.colobur -
16.11.2011 00:37
Бе то комунягите сами ще се изтрепят или ще измрат.Заблудени бабички и дядковци вече почти не останаха.Ти по-добре ми отговори как от тая ,,Герб" плесен да се спасим?
Ако по твоя метод почнем да ги бесим,то в България дървета вече почти няма Царя ги изсече бе човек.А да ги трепем с камъни също не става.Главите са им като павета.
цитирай
58. asthfghl - 56.
16.11.2011 01:32
А, ясно, ок. И един мармот...
цитирай
59. анонимен - От ГЕРБ ли. . . с някой препарат за ...
16.11.2011 10:51
От ГЕРБ ли... с някой препарат за плесен, за червена плесен...
цитирай
60. анонимен - ТРЯБВА НИ НОВ МОДЕЛ ЗА ИКОНОМИЧЕСКО И ОБЩЕСТВЕНО РАЗВИТИЕ !!!!
16.11.2011 21:08
asthfghl написа:
>Чудесна... хм, констатация. А нещо по-конкретно?


1. Като първо трябва да се сетим че икономика се прави с ПРОИЗВОДСТВО. Това означава да се даде работа на хората. Да се върне гарантираното право на труд. Трябва да се преборим с тези отвън, които ни заставиха да вадим дори основите на предприятията ни.

2. Да се спре СПЕКУЛАТА. Това се прави точно за 24 часа.

3. Да се спре ИНФЛАЦИЯТА. Без никакви обяснения че така било демократично, или не било пазарно. В момента спекулата е единият от основните фактори за ръста на цените.

4. Да се защитят трудовите доходи на хората. Това означава държавата да застане на страната на обикновенните хора.

5. Да се ограничи ПРЕСТЪПНОСТТА. В момента виждаме че държава, силови структури, престъпност СА ЕДНО ЦЯЛО.

До момента не сме решили НИТО ЕДИН проблем от тези които имахма на 10 ноември 1989 г. Точно обратното създадохме купчина от НОВИ и страшни проблеми. За съжаление в момента нашият народ няма ресурс да се справи сам с вътрешните и външни проблеми. Дори и да изпозастреляме всички червени, сини, зелени и др. мерзавци няма да решим нищо. Наистина ни ТРЯБВА НОВ МОДЕЛ ЗА ИКОНОМИЧЕСКО И ОБЩЕСТВЕНО РАЗВИТИЕ.

И още, и още, и още...

Т
цитирай
61. анонимен - Ончо
17.11.2011 16:29
Каква полза от анализи как ни стрижат? Кой не знае, че сме под чужда бандитска власт, че изборите са измама и сме де факто отстранени от решаване на националната си съдба? С такива "изобличения" по-скоро се изпуска парата - в празно пространство. И сами може би си ги пишат - безобидни са. И полезни - робите разпускат с псувнни.:Р
цитирай
62. анонимен - Ончо
17.11.2011 16:52
И това, че нямало алтернатива, също е другарска песен. Има и тя е ПРЯКА ВЛАСТ на гражданите - във всички власти, вкл. "четвъртата" - с всички възможни права - да свикваме референдуми и приемаме закони (сега спънато с орязан закон), да избираме и отзовававаме прокурори, съдии, "шерифи", пряко влизане в ефира и управлението на БНТ и БНР, в ЦИК (сега там НЯМА граждdни) и мн. други. При затворена система такива права се вземат с БУНТ - мирен, но всенароден - предсрочни избори и независими кандидати, които веднага след изборите ни дават нужните права. Иначе - отново всички на площада. За това да се свържем в повсеместни ГРУПИ ЗА ВРЪЗКА преди всякакви партии и посредици - за бързи общи действие при общи искания.
цитирай
63. анонимен - Това е истината
18.11.2011 14:39
анонимен написа:
И това, че нямало алтернатива, също е другарска песен. Има и тя е ПРЯКА ВЛАСТ на гражданите - във всички власти, вкл. "четвъртата" - с всички възможни права - да свикваме референдуми и приемаме закони (сега спънато с орязан закон), да избираме и отзовававаме прокурори, съдии, "шерифи", пряко влизане в ефира и управлението на БНТ и БНР, в ЦИК (сега там НЯМА граждdни) и мн. други. При затворена система такива права се вземат с БУНТ - мирен, но всенароден - предсрочни избори и независими кандидати, които веднага след изборите ни дават нужните права. Иначе - отново всички на площада. За това да се свържем в повсеместни ГРУПИ ЗА ВРЪЗКА преди всякакви партии и посредици - за бързи общи действие при общи искания.

Съжалявам, че Ончо не си е писал името. Това, което е написал е валидно за гражаднско общество, с ясно самосъзнание. За сега при нас все още всичко е или стихийно или така организирано, че обслужва някого, но не и протестиращите. И как да се свържем, когато дори Ончо не е посмял да си напише името. Иначе статията е много хубава - точна и навременна.
Н. Хаджиева
цитирай
64. анонимен - Mnogo jalko, che vsichko tova e v...
19.11.2011 18:47
Mnogo jalko, che vsichko tova e viarno.Tejko mu na obiknovenia chovek, ne oprekvaite tezi koito ne sa glasuvali to ot vsichki predstaviteli edin ne zaslujava glasa ni. Vseki se bori da si opravi polojenieto, a obiknovenite xora da umirat ot nishteta i mizeria. Ne im pravi ches na upravnicite da machat naroda taka.
цитирай
65. анонимен - Ончо
21.11.2011 12:24
Мисля, че само кой не иска - "не може". Да се свържем и станем способни на общи действия при общи искания е достатъчно да образуваме ГРУПИ ЗА ВРЪЗКА - повсеместно във всеки квартал преди всякакви партии, синдикати, НПО и пр. самозвани "лидери" - открити за РАВНОПРАВНО участие на всеки и свързани пряко - всяка с всички - без "център" /освен координационен/. В София има 12 такиваква.. но това е малко- цяла България трябва да свърже и вдигне за освобождението си. Апостолът го е измисил.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: madamerosa
Категория: Политика
Прочетен: 727526
Постинги: 128
Коментари: 603
Гласове: 989
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031