Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2011 11:18 - Тази власт няма алтернатива, да дойде следващата!
Автор: madamerosa Категория: Политика   
Прочетен: 3876 Коментари: 6 Гласове:
4




Един вестник уби правителството и в това няма новина. Поредно доказателство на правилото. Ред е да пробват с банка. Както и да жестикулира оттук нататък премиерът, работата му вече е спукана. Веднъж - защото бе уличен във възможно най-тежкия управленски грях, в какъвто никой досега не е излавян, освен по слухове - държавно покровителство над контрабандата. И втори път - защото се постави в опасна зависимост от шизофренична партия, чиято склонност към налудни ходове и противоречиви действия може да се отключи във всеки един момент. Особено в условия на предизборен стрес. "Това правителство няма зависимости и ще продължи докрай", доложи патетично вътрешният министър Цветан Цветанов с безстрастното изражение на Бъстър Кийтън и публиката си умря от смях.

Аритметически властта се спаси, но морално вече е утрепана

И най-сигурният косвен индикатор за това е поведението на неколцина "независими" депутати като Тагарински, Чукарски, Матов и Великов - кой бивш седесар, кой ексбезенесар, всички те някогашни поборници за каузата РЗС, а днес ваксаджийчета на ГЕРБ. Тяхната страстна подкрепа за правителството във вота на доверие бе лакмусът, че тази власт вече прибягва към платена любов. А за един "любимец на народа" това си е низко падение. Панически страх и несигурност издаваше и процедурното унижение, на което бяха подложени депутатите от ГЕРБ - всеки поименно и със ставане от място трябваше да рапортува пред Генерала, за да се избегнат евентуални предателства.

Тази власт няма алтернатива - е най-повтаряният рефрен, откакто се разклати кабинетът "Борисов". Даже БСП в първия момент се стресна, щом на хоризонта се привидяха предсрочни избори. "Ами ако паднат, кво праим?!", чистосърдечно възкликна на последния пленум Румен Петков. После на "Позитано" се поокопитиха, даже взеха да веят байрака на уличната революция. Разстановката на силите покрай вота със сигурност е изтръгнала въздишки на облекчение у не един отговорен червен фактор. Адвокатът безсребреник (като не броим среброто в косите му) на правителството Волен Сидеров научно разясни на аудиторията, че след Борисов неизбежно идва потопът под формата на служебно правителство на Първанов. Така че алтернатива няма.

Да, алтернатива на тази власт действително няма. Както нямаше и на всяка предишна

Те само формално се сменяха под разни етикети,

за да улеснят възприемането на зрелището. Всяка следваща власт биваше излъчена от същите политико-олигархични кръгове, които детронираха предишната. Едни и същи интереси избутваха на политическия фронт едни и същи лобисти. Така две десетилетия подред се провеждаше една и съща политика, осъществяваха се едни и същи недодялани реформи с едни и същи намерения - богатите да преумножат богатството си, а бедните да платят масрафа. Да, властта вече близо 22 години няма алтернатива, включително и сегашната. Управлението на ГЕРБ изцяло се вписва в традицията. То не е жертва на тъмните сили, а техен продукт. На този фон вариантът да дойде служебно правителство на Първанов не изглежда изключение от правилото. Просто властта ще се запази в същите ръце, които я държат и в момента. Независимо от привидностите. И Мишо Бирата пак ще скатае акциза! (Моля в случая "Мишо Бирата" да се схваща като метафора на десетките нему подобни.)

Впрочем, ако се сравнят изказванията на Станишевите министри при разните вотове на недоверие към тройната коалиция и "календарът на успехите", израпортуван от подопечните на Борисов, разликите ще са само стилистични. Както няма съществена разлика между скандала с изнесеното зърно при Жан Виденов, далаверите на покровителствания от Костовото правителство "зърнен бос" Филчо Колев и сегашните опити на властта да качи цената на хляба с износно-вносни алабалистики. Стилът е същият, само почеркът и лицата се различават. И по отношение на контрабандата се забелязва пълна приемственост, както се разбира в светлината на новите сересета. Така че, и да падне тая власт, друга - същата, ще я смени и толкоз! Алтернатива няма.

Не разбирам страховете на тия, които ни плашат с хаос.

Та той не е преставал през последните две десетилетия.

По-смешни и нелепи от оправданията на властта обаче се оказаха позите на морализаторската десница на Иван Костов и Мартин Димитров. След като се увериха, че мачът по вота е уговорен, а резултатът в полза на правителството - гарантиран, те започнаха театрално да извиват ръце, да поставят условия и да кокетничат пред отвъдокеанските кадровици. Но най-забележителни са самите условия - да се спре строежът на АЕЦ "Белене", да се даде приоритет на "Набуко" пред "Южен поток" и да се изчисти администрацията от ДС-ари. Е, да, това наистина са ключови реформи, от които освен посланик Уорлик друг едва ли ще подскочи от радост!
 



Гласувай:
4



1. rakurs - Делириум,
24.01.2011 13:14
Политиците се компрометираха тотално,тежка политическа криза,втора година без правителство,няма кой да сплетничи и да гарантира спокойствие на престъпността,БВП надминава и най-положителните прогнози.
цитирай
2. анонимен - Всичко хубаво в статията, но не мога ...
26.01.2011 15:36
Всичко хубаво в статията, но не мога да разбера автора, който намира за уместно администрацията да е пълна със сътрудници на ДС и България да продължава да е енергийно зависима от Русия. Не само Уорлик ще е щастлив, ако се откачим от братушките, поне частично.
цитирай
3. анонимен - xRmhfrvXjbhs
03.07.2011 20:32
IВ’m not wothry to be in the same forum. ROTFL
цитирай
4. анонимен - LknWRnVrqVZy
03.07.2011 23:14
Big help, big help. And suerplative news of course.
цитирай
5. анонимен - yOLHaWqobzlkdIpVRwz
04.07.2011 11:12
pIqhf5 <a href="http://vurpugynlmun.com/">vurpugynlmun</a>
цитирай
6. анонимен - fbsCHTpHEkZkqJW
04.07.2011 12:14
hb1TPB <a href="http://rjcoahrxljwp.com/">rjcoahrxljwp</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: madamerosa
Категория: Политика
Прочетен: 728620
Постинги: 128
Коментари: 603
Гласове: 989
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930