Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2011 12:50 - Та откъде, казваш, са апартаментите, Цветанов?
Автор: madamerosa Категория: Политика   
Прочетен: 2657 Коментари: 2 Гласове:
3




Може ли да стане "Политик на годината" вътрешен министър, който се представя за пръв борец срещу корупцията, докато материалното му благосъстояние далеч надхвърля доходите му? Може, стига организатор на класацията да е Веселин Маринов! И радиото да е "Ереван". Не е арменски виц, ама става.

Цветан Цветанов може и да е забравил за шестте си апартамента, но ние не. А още по-малко след оперативната помия, с която ни заля вицето на Бойко Борисов непосредствено преди празниците. След като изслушахме смразяващата му литературна сказка по сересета от горнооряховската болница и три седмици се дърляхме кой крив и кой прав, кой плод жив и кой мъртвороден, въпросът с какви пари са купени апартаментите на министъра увисна с още по-страшна сила. Последвалата медийна тупурдия, която трябваше да заглуши скандала само засили подозренията. Хабенето на толкова оперативни усилия за отклоняване на общественото внимание беше сигурен знак, че работата е по-дебела, отколкото я мислехме. Толкова газ не се хвърля напразно. Значи наистина министърът се е почувствал уязвен, хванат натясно, разобличен. За два месеца народът мина от бойкоуспокояващи на цецамфетамини, от което получи ужасяващи видения за замразени във фризер зародиши и други катастрофични картини, на чийто фон образът на вицепремиера взе да придобива херувимски очертания.

Но щом ефектът от цецамфетамините и новогодишните фойерверки отмина, отново взе да ни мъчи въпросът - как с държавна заплата на физкултурник в МВР, а после и столичен заместник-кмет Цветан Цветанов смогва да си купи две просторни апартаментчета в най-скъпия квартал на София? За нас, неговите съвременници и преки потърпевши от ценообразуването на недвижимостите в прехода, това е повече от необяснимо. И то тъкмо в годината преди да се издигне до шеметните висоти на вицепремиер и министър на вътрешните на работи. Дори и международната акция по скатаването на Цветанов в САЩ и публичните възторзи на любезните домакини не успяха да притъпят надигащото се чувство, че нещо не е както трябва.

Да припомним фактите. На 4 ноември, в директно предаване по БНТ и БНР от парламента министърът изчете подробна справка за доходите на родителите  си, жена си и своите собствени от 2004 г. досега, просълзи се носталгично при спомена за безгрижното си и безимотно детство, затвори двете дебели папки със счетоводни документи и обяви случая за приключен. Цифрите бяха криво-ляво наместени, произходът им - разказан на честна дума. Изводите - покъртителни: ако след 130 години трудов стаж на предците му и негов собствен не може да си купи жилище за 130 000 лв., за какво изобщо е живял! Макар че по тая логика със стажа на прадедите ми от турско до наши дни аз би трябвало да съм собственик на поне половината жилфонд в София! От справката излезе, че Цветанов е спечелил с честен труд 360 000 лв. за 6 години. От тях 100 000 са му на влог. Така че за харчлък са му останали 260 000 лв. От тях към 150 000 лева е платил за апартаменти. Плюс луксозен ремонт на вилата в с. Шума за няколко десетки хиляди. И като теглим чертата, излиза, че четиричленното семейство Цветанови е карало почти само на фотосинтеза в продължение на 6 години, което си е научен пробив. И феодалните старци в БАН, вместо да се помайват по митинги и площади, би следвало незабавно да изследват емпиричния опит на това невероятно българско семейство. А и Дянков едва ли ще остане равнодушен към подобна възможност за бюджетни икономии.

Покрай цялата гюрултия се завъртяха и едни 40 000 лв. от консултански услуги на Цветанов, които и досега са забулени в тайна. Така и не стана ясно кои три фирми са платили тъкмо на Цветанов, за да разберат какво е нивото на престъпността у нас през последните години, при какъв режим пребивават чужденците в България, както и данни за криминогенната обстановка и организирана престъпност. Въпросът е от особено значение, тъй като сложността на поръчките не съответства на компетенциите на един зам.-кмет, пък бил той и по сигурността. Категоричният отказ на министъра да посочи имената на фирмите само засили подозренията, че може би става дума за узаконен подкуп или отявлен конфликт на интереси. А защо да не предположим, че тъкмо тези фирми днес необезпокоявано въртят контрабандата на цигари, която достига заплашителни за всяка икономика размери? Още повече, че подопечното на Цветанов ведомство не изглежда да се интересува особено от решаването на този проблем. Там, където липсва информация, се настанява въображението. Пък и в светлината на последните стенограми от СРС-та версията не изглежда неправдоподобна. И както я е подкарал, току-виж след още две годинки до края на мандата апартаментчетата станат колкото среден по големина затворен комплекс!




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. анонимен - Ц.Ц
07.01.2011 13:42
от консултации мойто момиче от консултации.....
цитирай
2. анонимен - никодим
07.01.2011 19:06
Каквито и да са мотивите ти,браво. Браво че напомняш на хората за мизериите на човек който се "бори" с лошите. При това много точно. А като мекеретата на 1-ва позиция-много. Просто глупаците и близачите ,няма да се свършат. Поздрави.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: madamerosa
Категория: Политика
Прочетен: 727561
Постинги: 128
Коментари: 603
Гласове: 989
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031