Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2010 15:05 - Кой ще хвърли камъка по Първанов?
Автор: madamerosa Категория: Политика   
Прочетен: 10865 Коментари: 31 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Кой е оня праведник, дето ще хвърли камък по Първанов в сряда, когато започват дебатите по предложението на десните за отстраняването му от президентския пост? Това, изглежда, е неразрешим морален въпрос. Не заради смирението, което предполага Страстната седмица преди Великден, а защото без нравствен заряд камарата от камъни, която ще полети към държавния глава няма да постигне особен ефект. А подобна дискусия би имала смисъл, само ако Първанов бъде атакуван по моралния фланг, където е слабото му място.

Според официалните мотиви на импийчърите държавният глава превишава правомощията си, накърнява достойнството на гражданите, като ги записва без тяхно знание. Освен това е скрил агентурното си минало и не е контролирал вицепрезидента Ангел Марин при издаването на документи за българско гражданство.

Кой пръв ще хвърли обвиненията срещу Първанов за нарушаване на Конституцията и уронване на достойнството на гражданите? Нима това ще бъде зам.-председателят на парламента Лъчезар Иванов, който влезе в миналия парламент като депутат от НДСВ, а излезе като парламентарист на ГЕРБ? Този същият Иванов, който бе разходен до САЩ със съмнителна лобистка мисия на разноските на американската фирма за износ на тъкани и органи "Остеотех". А дори и да се престраши първи да размаха пръст на президента, съмнително е каква част от аргументите му ще успеем да разберем. Все пак представителят на ГЕРБ е ноторно известен с непроследимите меандри на мисълта си и с липсата на каквито и да било граматически предразсъдъци по отношение на говоримата реч.

Недостоверно би звучала и обвинителната плеодария на председателката на герберите в парламента Искра Фидосова. Младата дама вече успя да се прочуе с прокарването на отявлено лобистки закон за нотариусите, който обслужва частния й интерес. За какъв политически морал ще може да придиря тя?

А може би пръв камъкът ще сграбчи християндемократът-великопостник Иван Костов. Интересно с какви ли аргументи бившият премиер ще потърси сметка на президента за агентурното му минало, след като сам не посмя да извади на светло досието "Гоце". След "бръмбаргейт" в дома на бившия главен прокурор Никола Филчев трудно ще намери морални основания да придиря и за записания разговор между президента и Дянков. А стане ли дума за покровителство над олигархията, Костов ще види бая зор с обвинителния акт срещу Първанов, защото тутакси ще му бъде припомнена шеметната кариера на ресторантьора Славчо Христов, връзките му с отявлени руски олигарси като Григорий Лучански и Майкъл Чорни и други новобогаташи от местно значение, които Костов създаде чрез автократското преразпределяне на собствеността в държавата.

Неподходящ за ролята на прокурор изглежда и Волен Сидеров, който доскоро сам бе клиент на Темида. А пък и тази история с принудителното финансово заробване на депутатите му, които трябвало да се вътрят като гаранти на офшорка с по 150 000 евро, силно удари по вдъхновеното му красноречие. Волен сигурно ще се пробва в ролята на обвинител, но колко ще бодат словесните му стрели? Лидерът на "Атака" май още не е осъзнал как безвъзвратно изгуби образа си бунтар и хулиган-морализатор.

Подобна трансформация преживя и последният политически оратор от инкубатора - Яне Янев, който можеше да свърши добра работа по време на дебатите, ако не беше се компрометирал като продукт на ДАНС и шантажьор на властта. В момента депутатите от РЗС провеждат търг с тайно наддаване за гласовете си, тъй като от тях зависи дали процедурата по импийчмънт ще бъде задействана или не. На която и позиция да се спре накрая, партията на Янев ще остави съмнения за почтеността на избора. Хубавото е, че ситуацията дава шанс да се разбулят инженерите на проекта РЗС.

Ето как постепенно изборът се сви до едно единствено лице, годно да оглави атаката срещу президента. Поради отсъствието на значима биография това може да стори единствено лидерът на СДС Мартин Димитров. Да, вярно, ще има тълпи удавени от многословието му слушатели, ще ни залеят потоци от антируска риторика, опити за ирония, разностранни напътствия. Мнозина ще се подразнят от традиционно назидателното пръстче на синия оратор, но едно е сигурно - нищо не е в състояние да озапти устрема на този очилат дърдорко, пуснат в омагьосания свят на българската политика от изкусния си ментор Иван Костов. Да, Мартин Димитров може да хвърли пръв камъка срещу Първанов, но при неговата политическа нескопосаност е възможно да го изтърве върху обувките си. С такива врагове, на президента не му трябват приятели.



Тагове:   камък,


Гласувай:
9




1. анонимен - Не е важно
30.03.2010 20:18
дърдоренето, а гласуването. А знам, че ще гласуват всички като един, ей така, за идеята. За да угодят на Б.Б. Иначе - лошо им се пише.
цитирай
2. анонимен - dobyr ezik i stil- umees da pishesh
30.03.2010 20:26
izpuskas pile, Ceca.
sho taka da ne ste gradski ili taia e tolkoz typa 4e trea da ia opishes s gumi4kata na kitaiskoto mol'iv4e?

bravo za dobrite obrazi. neznai da le verno kakvoto napisa, ama tova za mandrite i gramati4eskite predrazsydaci e strahotno- da li mu otiva towa na tozi deputatnik?

davi pisi oste, iskam da te pro4eta sled glasuvaneto.

az si mislia ce ot visokata pojarna kola na Bankia edin premierski glas ste izpiska otboi i za tova ste obvini samiat Pyrvanov koito bil kazal ce e Goce ama to nebilo taka , posle ste udari edin karatiski na pudel Simo kasier4eto i ste tegli edin shut na Fedoska sho e katop karatiski 4uval
цитирай
3. анонимен - Страшно ми е че си права
30.03.2010 20:49
Какво да кажа? Ужас и безхаберие. А в бъдеще?
цитирай
4. анонимен - естествено, че нищо няма да стане ...
31.03.2010 00:06
естествено, че нищо няма да стане утре...
защо си хабите пръстите?! не ви разбирам наистина...
придиряте ли с вашите предположения и вие нещо, съвсем не се разбра

да Ви имам меандрите
цитирай
5. анонимен - Кой ще хвърли камъка по Първанов?
31.03.2010 00:36
Добър материал. Дали обаче е с верни предположения за несъстоятелните обвинители? Допускам,че ще се намерят подготвени оратори за случая.
цитирай
6. анонимен - Дори и да не мине в КС...
31.03.2010 00:47
Старата, изпитана формула - всички са маскари. И ...
А не трябва ли да се поотворят прозорци и врати, пролет е. Най-малко, да се даде знак, че нещата ще се променят. Да знам, сигурен съм, че тези новите са там за да бетонират заграбеното и какво от това. Нали за да го бетонират, трябват закони, които са в полза и на обикновените хора. Змнам ли, може и да съм идеалист, но ми се иска малко разплата, пък не ме и интересува, кой ще го направи. Избирам по-малкото зло.
цитирай
7. анонимен - първанов е комунист. той е горд член ...
31.03.2010 00:47
първанов е комунист.той е горд член на терористична организация станала държавна партия с помоща на''великия''СССР.комунизъм = тероризъм.камъните винаги ще са малко.
цитирай
8. evrazol - Демек
31.03.2010 02:09
Що да го плюваме човечеца. Първанката де, Гоце.
Той по нищо не се различава от Гошо от наше село:)))
цитирай
9. анонимен - Ако трябва, всички да ги няма. Нищо не вършат
31.03.2010 07:51
Заради ударите под кръста, които ББ му прави, Яне трябва да гласува против. Защото иначе след гласуването ще остане сам. И в другия случай сам, но поне с авторитет на независим десняк, който единствен от дясното пространство се противопоставя на ГЕРБ. Първанов трябваше не трябваше да бъде избиран втори мандат. Но това е пак грешка на тъмнокиния Черен принц.
цитирай
10. анонимен - 7897
31.03.2010 09:22
САМО "МИНЬОР-ПЕРНИК"!!!:)))))))))))))))))
цитирай
11. eien - "Дърдоркото" е пуснат не от Иван Костов, а от
31.03.2010 09:24
Надежда Михайлова и И. Кръстев
цитирай
12. анонимен - задкулисна договорка между главните герои...
31.03.2010 09:48
Браво за материала! Респект! Но все пак ББ го е казал още по-афорстично с крилатата фраза "ГЕРБ може да го свали само ГЕРБ" Логиката на изложението ти, както и факта, че ББ тихомълком се разграничи от импийчмънта ме кара да подозирам задкулисна договорка между главните герои...
цитирай
13. prebroitel - Е, какво излезе?
31.03.2010 09:50
Е, какво излезе? В парламента всички са боклуци,тъка ли? Много поръчково ми звучи.Първанов чистия,айде холан.Прекрепи постинга към подписката в защита на Гоце.
цитирай
14. анонимен - Честно казано
31.03.2010 09:54
си мисля, че Бойко с облекчение ще посрещне отказа на РЗС да подкрепи импийчмънта. Камък ще му падне от сърцето, защото хич не го влече да се конфронтира с Гоце. А в това, че всички в парламента са боклуци, няма никакво съмнение за всеки трезво разсъждаващ човек. От две лъжи - нито едната!
цитирай
15. анонимен - вчера министъра на здравеопазв...
31.03.2010 10:27
вчера министъра на здравеопазването падна, днес ГЕРБ ще се изложат съвсем! и ако икономическата си политика я оправдават с кризата, това хвърляне на кал и търсене на вечния друг виновник няма как да се оправдае. мале като си помислих, че исках да ставам член на герб, като мислех, че ще донесат нещо ново и смислено, а те върнаха Костов на власт и старите шашми
цитирай
16. boristodorov56 - Първанов е национален предател!
31.03.2010 10:29
Освен, че не е етнически българин.
Всеки може да хвърля камъни против подобни изроди - дори е неговоо неотменно задължение!

Законови и морални императиви колкото щеш!
цитирай
17. анонимен - Много сте хубава!
31.03.2010 10:44
Защо изобщо се занивате с тези неща, наистина ли Ви харесва?!
цитирай
18. nicodima - В зората на демокрацията имаше една рубрика: " Всички сме грешни!"
31.03.2010 11:13
Видни поръчкови журналисти на служба в БСП вадеха "кирливите ризи" на новите демократи...
Защо ли статията ми напомни за ония времена!?
Да накиснем в нашата кал и другите, да набутаме главите им в катрана...
Ами, аз мисля, че сме достатъчно интелигентни, за да видим кой е окалян и кой не е. В Страстната седмица е доста интересно да се правят библейски сравнения - кой ще хвърли първия камък по Президента - ами значи авторката го сравнява с библейския персонаж, а той не е съвсем чист...
цитирай
19. анонимен - Ние всички сме
31.03.2010 11:39
библейски персонажи по своему, доколкото в Библията са описани вечно повтарящите се житейски истории. А въпросът дали група нечестивци имат право да убият с камъни друг нечестивец, отдавна е намерил отговор в християнското учение... Впрочем нашата десница не се ли представяше за "християн-демократическа"?
цитирай
20. thomas - Боре, Боре...
31.03.2010 11:55
Защо мислиш, че това че си "етнически" българин (аз това го разбирам примерно като мачо с космати гърди, почитащ ракийката и побийването на жената, която не е направила хубаво салатката) е някаква гордост!? :-)
цитирай
21. lado - естествено, че нищо няма да стане ...
31.03.2010 12:14
анонимен написа:
естествено, че нищо няма да стане утре...
защо си хабите пръстите?! не ви разбирам наистина...
придиряте ли с вашите предположения и вие нещо, съвсем не се разбра

да Ви имам меандрите

За този и подобни - съкратената и опростена версия на статията не трябва да се пише, а да се филмира. Иначе се налага да използват силата на мисълта си - в техния случай - слабостта...
цитирай
22. lado - А Гоци си е агент на БКП/БСП и нейните ...
31.03.2010 12:16
А Гоци си е агент на БКП/БСП и нейните душегубни структури
цитирай
23. ok3223 - Да ви...
31.03.2010 15:25
акълчетата пилешки. Ама и за пилета не ставате бе. Оно и пилето има нещо у главата, а по вашите приказки не личи и толкоз.
За Първанката това е си е сеир, да гледа как мравки се канят да съборът слон. Ама тя няма как да стане тази работа пиленца току що излюпени.
Един скрибуца като бракма латерана- не бил Първанката етнически бугарин. Ама Борисе, он е по -бугарин от100 власи като тебека. Виж му битието. Стига с тези влашки лъжи бе. Чети Дантевия ад, да знаеш какво те чека утре горека, когато рапортуваш на бай свети Пешо; за лъжите натворени тук на земята от тебека. Не ти мърда казано у 111 кръг...да знайш
Не фърляй павета по един, който, в сравнение с теб и такива като теб си е библейски светец.
Как Гоцето искаа да го свалат, ама не могат... За такава една услуга, че ги споменува на тоя и оня свят с добро. Па да видите Първанката свален какво може, като са развихри и разиграе като Арабски жребец. Ама ете, не стая.
КАК МУ Е ОМРЪЗНАЛО ТОВА КЛАТЕНЕ НА КРАКАТА И ТАЗИ СИНЕКУРНА СЛУЖБИЦА НА бЪЛГ. ПРЕЗИДЕНТ ДА ЗНАЕТЕ. КАК МУ Е ОБРЪЗНАЛА, И ОМРАЗНА...
Не са кадърни едно сваляне да направят като свето...
цитирай
24. boristodorov56 - Националните предатели - нямат народност или националност.
31.03.2010 15:35
thomas написа:
Защо мислиш, че това че си "етнически" българин (аз това го разбирам примерно като мачо с космати гърди, почитащ ракийката и побийването на жената, която не е направила хубаво салатката) е някаква гордост!? :-)


Гоце е безроден интернационалист - да отива да бъде ибрикчия на Путин - но той и за такъв не става. Единственото, което умее с ампломб и от сърце е да предава България. Това дори и русите не го обичат, а само гестаповските им велможи от КГБ. Извън президентската му институция - при положение, че АЕЦ Белене не се реализира - той не им върши никаква работа и ще го забравят.
Аз съм българин, защото не съм получил нито копеек от някого - дори не съм млад, дори стар милиардер.
Да не мислиш, че слогуването му в интерес на Русия няма да му бъде осребрено?
Те Шрьодер купиха - та този безроден циганин ли!
Айде холан, `и комунистически безродник!!!
Ние не пасем трева, колкото и тъпи балканци да сме!

Но сме БЪЛГАРИ - ПО ДЕЛА И СЪРЦЕ!
цитирай
25. thomas - @boristodorov56
31.03.2010 16:58
През 21 век, насред глобалния свят, в който живеем, терминът "безроден интернационалист" ми звучи като истински комплимент в сравнение с "българин-патриот" :-) Лошото е обаче, че това, което описваш - ибрикчия на Путин, изобщо не е хубаво нещо и ни най-малко не се връзва с понятието интернационализъм. Нито пък онова, при което политиците от другите лобита ни продават интересите на французи, американци и какви ли не други. Защото никой не го прави, за да ни е на нас добре, а за да намаже той. В това отношение изключения няма и не бива да се заблуждаваме, че изобщо може да има. Левски умря преди почти век и половина.
цитирай
26. stefanasenov - ;-)
31.03.2010 18:06
Поздравления за поста!
цитирай
27. анонимен - Вместо да се борят с кризата, решиха да се борят с президента, жалко и смешно!
31.03.2010 19:23
Депутатите от ГЕРБ и ЦСинята коалиция, Атака, не живеят в нашие реален свят! Иначе щяха да работят обединено срещу кризата, а не-срещу Г. Първанов!
цитирай
28. nakom - Аман от безполезни анализи
31.03.2010 21:03
Журналята вместо да си вършат работата, ближат задници.
Анализирайте ми ако обичате, как Доган, депутат, в нарушение на който ви хрумне закон за конфликт на интереси, та дори и правилника на парламента, получава хонорар за изграждан инфраструктурен обект, от правителство в което участва неговата партия.Анализирайте как Бойко му бутна барбекюто, и така ли се бори с корупцията.Ето тема за анализ, а не че записали на касетка сополив Мони, и го пуснали в интернетя да видят всички колко точно е сополив.
За изпроводяк - анализирайте как ще му се размине на Сокола и тази забава, и анализирайте каква папагалщина цари в тъпата дръжава.
цитирай
29. rebu - ох завалията
31.03.2010 21:53
Светец ли е Сатаната, или интереса Ви кара да пишете простотии? Имам пред вид поста, а не коментариите.
цитирай
30. boristodorov56 - Стига кумънизка пропаганда!
01.04.2010 07:45
thomas написа:
През 21 век, насред глобалния свят, в който живеем, терминът "безроден интернационалист" ми звучи като истински комплимент в сравнение с "българин-патриот" :-) Лошото е обаче, че това, което описваш - ибрикчия на Путин, изобщо не е хубаво нещо и ни най-малко не се връзва с понятието интернационализъм. Нито пък онова, при което политиците от другите лобита ни продават интересите на французи, американци и какви ли не други. Защото никой не го прави, за да ни е на нас добре, а за да намаже той. В това отношение изключения няма и не бива да се заблуждаваме, че изобщо може да има. Левски умря преди почти век и половина.




Какви ги бълтавиш като на селски мегдан.

Става въпрос на цивилизационен избор!
цитирай
31. thomas - @boristodorov
01.04.2010 10:23
Е именно де. Да си патриот изобщо не е цивилизовано, не го ли разбра!? ;-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: madamerosa
Категория: Политика
Прочетен: 729063
Постинги: 128
Коментари: 603
Гласове: 989
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930