Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2010 16:46 - Тв пошлотията се прицели в семейството
Автор: madamerosa Категория: Политика   
Прочетен: 4788 Коментари: 13 Гласове:
14

Последна промяна: 23.03.2010 16:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Пошлостта с гарантиран произход "Биг брадър" е на път да удари дъното, ако бездната на телевизионните "формати" изобщо има дъно. Анонсите от безчетните билбордове ни подгряват, че тоя път няма да има прошка. След като през увеличителното стъкло на тв екрана ни бяха показани с перверзна наслада средностатистическата простотия на българина и парвенющината на кометките от шоубизнеса, сега на ред е развенчаването на култа към фамилията, тази елинпелиновска скука. На прицел е традиционна ценност - семейството. Извратеният замисъл и некрасивото слюнчене от сконтираните печалби са маскирани като честен опит да се надникне отвъд лъжеморала и да се открие "истинската" природа на българското семейство. А тя, ако се съди по рекламните слогани, е уродлива и лицемерна, изпълнена с похот, изневери и сексуални перверзии. Този път "продуцентите" са твърдо решени да попилеят и последните идилични представи за рода, да сложат кръст на "битовия кич" от учебниците, който изобразява традиционното българско семейство, събрано задружно около софрата. Новите отворковци се канят да внушат на старо и младо, че семейството е обикновен бардак, в който майката е непоправима уличница, а бащата - сексуален маниак. Тази представа се насажда публично като норма. Другото е отклонение.

"Тя е добра и грижовна майка на две деца и любовница на трима съседи!" С този рекламен надпис фабриката "Биг брадър" зарибява зрителската аудитория из цяла София. Половата му реплика пък гласи: "Той е добър съпруг, идеален баща, но тайно облича бельото на жена си". Наистина, какво по-естествено от това! Засега няма детски вариант на рекламата, но знаеш ли? Затова пък се предполага, че всички деца над 7-годишна възраст биха могли да прочетат и разберат тези педагогични послания от рекламните билбордове.

Няма да коментирам участието на децата във въпросния формат. За продуцентите е достатъчно, че то става със съгласието на родителите. Повече не им е нужно. Щом е икономически оправдано, защо им е да се обременяват с други въпроси? В надпреварата за рейтинг и печалби българските телевизии отдавна превърнаха порното в достоен научнопопулярен жанр. Горе-долу в този жанр се заформя и поредното риалити шоу.

Телевизиите, разбира се, са неспособни да се саморегулират в това явно наддаване в пошлостта. За целта си има "регулаторен орган". Май се нарича СЕМ и работата му е да съблюдава за спазването на санитарния минимум благоприличие в програмите на електронните медии. През този орган се изредиха много видни интелектуалци от разни властови квоти без видим резултат от дейността им. Това, че някой си позволява да свежда семейството до извратено съжителство между парясница и травестит, се дължи до голяма степен и на тяхната безкритичност през годините. Аморалността на семаджиите е виагра за разпуснатите медии.

Преди време описах случайно дочут радиодиалог, в който нахилена девойка коментираше новината за изнасилена от млад мъж старица с думите "Излязъл й е късметът". Веднага ми се обади възмутен член на СЕМ, за да разбере коя е радиостанцията. Ако все още някой в регулаторния орган се вълнува от лабораторните извращения в медиите, нека бъде така добър да звънне на шефовете на Нова телевизия. Но не за да ги попита дружески защо ги влече да организират екранен бардак, а за да ги постави пред съответните отговорности.



Тагове:   Биг Брадър,


Гласувай:
14



1. анонимен - Браво!
24.03.2010 02:07
Браво? Изказваш моето собствено мнение с всяка дума и препинателен знак!

Поздрави,
мая
цитирай
2. evrazol - Аморалността на семаджиите е ви...
24.03.2010 02:41
Аморалността на семаджиите е виагра за разпуснатите медии.
цитирай
3. анонимен - Не е етично...
24.03.2010 05:02
Автор на горната статия е журналистката Галя Горанова
цитирай
4. анонимен - Така е...
24.03.2010 08:46
Така е за съжаление .Не мога да изкажа градивна критика ,защото такива бози не гледам и идея си нямам за какво става дума. За щастие не го гледат и децата ми. Жалко само ,че отърване от простотията няма :(
цитирай
5. анонимен - не гледам
24.03.2010 11:06
Аз прескачам канала, когато стигна до Биг Брадър, но понеже много ме дразнят, май изобщо ще бойкотирам тази телевизия.
цитирай
6. анонимен - БРАВО
24.03.2010 11:56
Радвам се, че все още има хора, които мислят като мен и най-важното, държат на семейните ценности. Едно нещо не ми е ясно само: каква е целта на рекламирането на простотията и пошлостта. Такова ли искаме да е следващото поколение.
Аз от самото начало не гледам Биг Брадър, а от известно време не гледам и "Нова" телевизия. Апелирам за абсолютен бойкот на програмата като цяло. Щом СЕМ не си е на мястото, то ние имаме дистанционно.
цитирай
7. diandra555 - Тв пошлотията се прицели в семейството
24.03.2010 12:13
Как се излива тази пошлост от екрана - думи нямам!
Да не се чудим защо има толкова прости хора у нас - ами те това виждат, това четат по жълтите издания - откъде да се научат?
цитирай
8. nakom - Пълни глупости в това писание
24.03.2010 13:57
Тук е тъпкано с ненормални типове, които хем защитават егоизма като ценност, хем лаят че съвременното егоистично общество рушала традиционните ценности.Хем нямат собствена гледна точка, хем се опитват да негативизират това, което по принцип защитатават.Авторката като цяло не влиза в това описание, но множеството са толкова объркани, че няма на къде повече.
Едно - това е шоу програма.От нея не се иска да е морална, а да е забавна.Срещу шоуто на педераста Азис никой не си отвори устата, то беше ОК.Това е същото, само че по-скандално.
Две- типажите са чудесни.Жена ми ги гледа, гледа и накрая промълви - обществото ни е болно.Точно такова, е общество което не гласува, тъпкано с физически и душевни болести, неинтересуващо се кой и защо го управлява, свикнало да живее в душевна и физическа мръсотия, приемащо за нормално чалга-псевдо-културата, повече интересуващо се от новите цици на Николета Лозанова, от колкото от коя да е книга, пък била тя и Тери Пратчет.Абсолютно повърхностно, нетърпящо развитие, нежелаещо развитие, незаслужаващо развитие, егоистично и курвенско, както телом, така и духом, както в мъжки така и в женски аспект общество.Много са прилагателните, а може и още да се добавят.Нека да се види добре, какви гнойни рани има, да се огледа добре.
Трето-семейството не е ценност.90% от браковете са на върха на кура-той ме ебе така и така, малееее колко го обичам.Мъжките мераци няма да коментирам, те са още по-тъпи.Сватба, направено дете не заради детето, а заради липсата на кондом не ги бил кефел.Резултат- разводи, семейни проблеми, алкохол, бла бла.Еми като са възпитавани да мислят с оная си работа, и любовта да е тръпката в корема дето мърда като види еди кой си, или еди какво си, това е резултата.В тази област като във всичко друго, сме си криви ние.Българкосто общество егоистично обича децата си, жали пръчката, застава зад тях срещу всичко друго.РЕзултата е налице.Никой не е тръгнал да руши никакви ценности.Просто такива отдавна няма, констатирането на липсата им е тривиална статистика.
Четвърто-това шоу е пари.То прави пари, правено е заради пари, в него участват заради пари, излъчват го за пари.В паузите му рекламират безрбой добри продукти - данон с модефицираната бактерия от говежди стомах, разни козметики, прах за пране, банки.Парите са бога на нашето общество, то си го е избрало.Не плюйте срещу него, кланяйте му се.Нямате шанс.
цитирай
9. cornflower - Всичките аномалии
24.03.2010 14:46
и извращения се случват само в България.
Ето как се възпитават подрастващите. Всичко е шоу и пари,
и затова с нашите камъни - по нашите глави..
цитирай
10. анонимен - Да спрем Биг Брадър!
24.03.2010 15:16
Да се обединим и да наложим спирането на Биг Брадър! Писна ми да слушам тъпите оправдания и да ме надъхват разни аутсайдери, че обществото ни вече било такова и нямало вече накъде, това си било нормално! Нормално е - друг път! Не е нормално и най-малкото не е красиво, да не говорим, че медийните изяви създават в обществото еталон за поведение! Толерантността ни е виновна за всичко, на главите ни се качиха с простотия и безвкусица! Никой няма право да ми вменява малоумие и да ме идентифицира със собственото си пропадане и безпомощност! Така и така ни превръщат тук живота в ад, но поне ада да не бъде долнопробен!
цитирай
11. seriozna - ЗДРАВЕЙ! АБСОЛЮТНО СЪМ "З...
10.04.2010 17:30
ЗДРАВЕЙ! АБСОЛЮТНО СЪМ "ЗА", САМО ЧЕ МАЛКО ПЪТЯТ ПО КОЙТО МОЖЕ ДА СТАНЕ ТОВА НЕ МИ Е МНОГО ЯСЕН ...МОЖЕ БИ,МИСЛЯ СИ ....ЖАЛБА ДО СЕМ ...ХМММ КАТО СЕ ЗАМИСЛЯ ЕДВА ЛИ ЩЕ ПОМОГНЕ ПЪК ТОВА...ПОДПИСКА...?!?НЕЗНАМ ДАВАЙТЕ ПРОДУКТИВНИ ИДЕИ НЯКАКВИ ...
цитирай
12. анонимен - AZVLUhBAXzp
03.07.2011 11:46
None can doubt the vreiatcy of this article.
цитирай
13. анонимен - juchWROro
04.07.2011 10:59
bheCnW <a href="http://kyqfdppfkqge.com/">kyqfdppfkqge</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: madamerosa
Категория: Политика
Прочетен: 729318
Постинги: 128
Коментари: 603
Гласове: 989
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930