Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2009 12:17 - Сергей, обади се!
Автор: madamerosa Категория: Политика   
Прочетен: 2951 Коментари: 5 Гласове:
1

Последна промяна: 13.08.2009 12:18


Симпатичната Звездичка нещо се скри от небосклона на столетницата през последните седмици. Закачливият й билборден зов "Сергей, обади ми се" бе заменен от строго апаратния призив на Румен Петков "Сергей, защити ни, бе". От пленуми, заседания и вестникарски излияния пък висши кадри на столетницата нетърпеливо подканят "Сергей, хайде иди си". Докато ехото от Бузлуджа безмилостно им отвръща "Ако би бегали, да мрем по-добре...".

През това време от всяка врата на Министерския съвет се сипят чудовищни разкрития за разюздана корупция във властта. На Батко сливенския юначага Гагаузов си ремонтирал ведомството за 42 милиона лева. Социалната министърка Масларова пък наляла 18 милиона за потягане на сграда в Стара Загора. Ще речеш, че МРРБ е Версай, а старозагорското поделение на МТСП - поне Лувъра! От две само заменки на горския Стефан Юруков лъснаха щети за 3,5 млн. лв. Да не говорим за безумието с правителствените самолети на изплащане за 42 млн. лв. парчето, които са чифтето пищови на голия държавен тумбак! Само от тия "семки" данъкоплатецът е ужилен със 105 милиона лева! Като в сметката не влизат разбойническите далавери в земеделието, ловните стопанства, подарените земи на опитните полета, обръчите в екологията, енергетиката и пътната инфраструктура, загубените милиарди от ДДС, митническите измами, военните сделки и пр.

Само с тези разхитени 105 милиона лева могат да се построят поне 50 детски градини, например. Или няколко десетки хосписа за стари хора. Това не е популизъм! Май не е нужно да се убеждаваме, че 105 милиона за държава, в която средната заплата е 500 лева, са много пари! Та нали в момента бившите министри ни убеждават, че ония 170 млн. излишък в бюджета ще ни спасят едва ли не от кризата. И това е само връхчето на корупционния айсберг.

Докато вестниците се надпреварват в мазохистично преследване на изчезналите държавни милиони и сочат с пръст виновниците Гагузов, Мутафчиев, Масларова, Юруков, Орешарски, Чакъров, Цветанов, Кабил (списъкът е неизчерпателен)... Сергей мълчи. Народът жадно поглъща закъснелите обяснения за мизерния му хал, гневно цъка с език и чака отговор на въпроса защо. Бившият премиер обаче все тъй оглушително мълчи. Не гъкват и попечителите му от съветническия кръг, за който се разбра, че реално иззел премиерските функции. Онзиденшните закани на Станишев как БСП щяла да се жалва на Брюксел, че й чистят кадрите от администрацията, не се брои. Понеже състоятелни аргументи в защита на провежданата политика не се чуха. Кънтят на кухо и опитите за самозащита на компрометираните министри. Жалки изглеждат и заплахите със съд срещу чистачите на Авгиевите обори. Удивително нелепи са жестикулациите на уличените в престъпления. Ала няма кой да им се притече на помощ. Станишев мълчи, както мълча Костов след политическото си падение. Безмълвието му отеква като направени пълни самопризнания, като безропотно приемане на присъдата. Навярно чака съдебно потвърждение на своята невинност, както винаги е ставало досега. Снишил се е, докато дойдат първите оправдателни присъди за Гагаузов, Юруков и сие, както стана с Божков, Костов и Софиянски навремето. Тогава вече може и да се разприказва. Особено като се има предвид кой кадруваше активно в съдебната система през последните години...

Само че хората искат отговори тук и сега. Ако е чист, да излезе пред тях и да се защити. Да каже защо благослови неизгодните заменки, защо му трябваше да адвокатства на скандалния бартер с Ирена Кръстева за сградата на НАП, не знаеше ли колко зловредна политика се провежда в земеделието и по каква причина изпрати с благодарности Батко от пътния фонд. Мълчанието издава гузна съвест.

Сергей, обади се! Но не на Звездичката, този път... Пиарът май нещо не свърши работа. Обади се на разочарованите си редови съпартийци, на пенсионерите, които не взимат тавана, на потърпевшите от доплащането в болниците, на хилядите безработни вследствие на "подминалата" ни криза, за да им обясниш доколко успешно бе управлението, как удвоихте пенсиите и заплатите, как средната класа се качи на "Бентли", а хората на наемния труд - на "Ферари". Разясни им онова засуканото изречение за рекордния икономически растеж, дето ни гарантирал финансова стабилност и за чуждестранните инвестиции като форма на манна небесна за икономиката. Може да изтъкнеш и основната заслуга на кабинета за плоския данък, от който автоматично ни се издуха джобовете. Но покрай дежурните лакардии за пред западната преса, моля те да кажеш вярно ли столицата ще се мести в Дръндар предвид цените на метър водопровод в селото и появата на нещо като дворец по онези места. А също и защо магистралите трайно заседнаха в сърцето ти и никога не се превърнаха в реалност. Твърдеше, че сбъдваш мечти покрай изборите, ама чии точно? Ще трябва да отговориш и на въпроса защо ти трябваше да ставаш премиер като се видя, че други разпределят финансовите порции към фирмите. И как така се получи, че най-големите разбойници попаднаха в челото на партийните ти листи, а днес са имунизирани парламентаристи. Или и за това не си знаел? Абе ти вземи се обади, пък то въпроси колкото щеш!




Гласувай:
1



1. анонимен - По комунистически
13.08.2009 13:06
О, как боли кога мечтите рухват,
когато паднеш от високо още повече боли.
Но вместо да си трае и да ближе рани,
със партизанска страст Сергей на бой върви.
Говори, обяснява и напада всеки,
стоейки твърдо на партийния си пост.
Не му и пука, че държавата пропадна,
че остави всички ни под рухналия мост !
цитирай
2. madamerosa - Радвам се,
13.08.2009 14:27
че съм отключила поетическото ти вдъхновение, Андрешко! Продължавай да твориш!
цитирай
3. анонимен - о, мадам Роз, вие сте много секса...
15.08.2009 10:06
о, мадам Роз, вие сте много сексапилна.
цитирай
4. анонимен - и на кого да се обади?
18.08.2009 10:12
Галя, в статията визираш "хората (които-бел. моя)искат отговори тук и сега" и "висши кадри на столетницата (които-бел. моя) нетърпеливо подканят "Сергей, хайде иди си".". Странно равенство се получава.
Като се сетим кои "са висшите кадри" много лесно може да стигнем до извода, че хората искащи отговори тук и сега не се припознават с тях.
Та на кого да се обади?
Едва ли искаме да се обажда, да "държим връзка" от там нейде горе, от високо, вместо обещаната в нощта на изборите проверка по структурите кой какви ги върши.
Нащо като П.С. Как точно се разбра, че "съветническия кръг ... реално иззел премиерските функции"? Много ми е симпатична личността дала интервюто, но нека съобразим момента, поне момент, в който е дадено това интервю. А и пак там като стана въпрос за съветниците се казва "имам чувството, че ..."-(цитата е по памет). За радост и/или съжаление чувствата са често нетрайни и не гарантират достоверност, дори напротив ;-) Вече имах възможност в писмен вид да ти призная, че си добра, но нека да си проверяваме фактите! Изброените от теб "факти" имат една кофти особеност-изричат се, а после следва едно "май". С пример ще илюстрирам: Имаш личен интерес от насипаното и написаното по този начин в статията, май. Грозно е!
Sorry за дългия пост! Андрей
цитирай
5. madamerosa - Андрей,
18.08.2009 12:57
да ти кажа откровено, не си спомням да съм получавала писменото ти признание, нито се сещам кой си. Личен интерес от написаното имам точно толкова, колкото и ти. За съветническия кръг, иззел функциите на премиера признаха Весела Лечева, Татяна Дончева и др. и не виждам основание да не им вярвам. Освен това разполагам с достатъчно конфиденциална информация, която го потвърждава, не работя с "чувства". А на кого да се обади Сергей ли? Публично да обясни пред всички управлявани от него защо допусна безобразията. Проверката по структурите не интересува никого. Благодаря ти за коментара и до скоро!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: madamerosa
Категория: Политика
Прочетен: 727487
Постинги: 128
Коментари: 603
Гласове: 989
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031