Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2009 22:35 - "Ускорената „галевизация” – дело държавно!" - статия за в-к "Сега"
Автор: madamerosa Категория: Политика   
Прочетен: 6107 Коментари: 8 Гласове:
0



Галя Горанова

Ускорената „галевизация” – дело държавно!

Докато държавата и партиите толерират "дупнишкия модел", избирателите на Галеви са невинни


Наистина се умилявам като видя президента да мръщи вежди срещу галевизацията на България - най-новата изборна чума на 21 век. Оня ден сред естествената историческа рамка на Перперикон Първанов се възмути, че такива като братя Галеви му изпортили превъзходната идея за мажоритарен вот. И почна да нарежда, че хората, видиш ли, още не били узрели за избор на личности. Демек, пробвахме да разчупим модела, но народът прост - не разбира!
Горещо препоръчвам на уважаемия ни президент да си поръси държавната глава с пепел (може и от разкопките на Перперикон) и поне временно да се покрие в дълбоките археологически пластове на историята, особено по въпросите на дупнишката мутризация. Когато явлението изплува на повърхността преди три години в цялата му уродливост, Първанов оглушително мълчеше, а неговият предан другар и тогавашен министър на вътрешните работи Румен Петков посъветва противниците на "галевизацията" да си обявят интересите и да не "бъркат жанра". След височайшата му визита за 15 минути в Дупница, Петков констатира, че мафия няма и хич не се трогна от твърденията на червения кмет Първан Дангов, че Пламен Галев и Ангел Христов са регионални мафиотски босове, които изнудват и малтретират местните предприемачи, граждани, общинари и полиция и затова всички в Дупница се страхуват от тях. "Недопустимо е органите на МВР да бъдат използвани целево срещу когото и да е", произнесе се неутрално МВР-министърът на БСП и си тръгна. Впоследствие се разчу, че Петков си пиел кафето с въпросните "босове" и заедно мъдрували как да подсигурят членството на България в Европейския съюз, което му коства поста.
Затова към днешна дата аз категорично отказвам да нося отговорност за евентуалното избиране на Пламен Галев и Ангел Христов в следващия парламент. Въпреки, че цяла сюрия политици, общественици и интелектуалци се опитват да вменят на обикновения избирател вина за предстоящия резил. Вместо да зове гражданите "Не гласувайте за дупнишките бизнесмени", министър Миков да поработи за събирането на надеждни доказателства срещу двамата. Някак не хваща дикиш и сърцераздирателното възвание на в. "Дума" (орган на БСП) към българските граждани да не се поставят в услуга на "феодали и дерибеи". "Що за родител си и как ще погледнеш децата си и родителите си в очите, ако си дал душата си за шепа грошове, или си се подложил на страха? Що за хора и българи са тези, които се подписаха за Галеви и техните подобни?", реторично запита вестникът оня ден.
Аз пък се обявявам в защита на всички дупничани, сложили парафа си в подкрепа на двамата бизнесмени. Никой от тия 14 000 крепостни не може да бъде винен за своя избор! През последните три години Галевите се доказаха като недосегаеми за полиция, прокуратура и съд и не виждам защо се очаква от наплашените дупничани, оставени на произвола на "феодалите и дерибеите", да решават проблема на държавата с политическата мутризация. Напротив, бих препоръчала на всички уязвими социални групи, на бедните и онеправданите, на беззащитните и майките с деца непременно да гласуват за Пламен и Гелето, защото няма кой да ги закриля от евентуално отмъщение за проявен героизъм.
Ускорената "галевизация" на българската политика е изцяло по вина на държавата с прилежащите й правителство, прокуратура, съд и президент. Отговорниците за безобразието трябва най-сетне да бъдат назовани със собствените им имена и да спрат евтините манипулации на изтормозеното население. Галевите отраснаха и добиха мощ под ласкавите грижи на държавата. Тя ги остави да построят своето феодално владение в Дупница, преотстъпи им социалните си функции и ето, че днес двамината минават за единствени благодетели на града, старци и инвалиди им целуват ръце за по-евтините лекарства, а майките ги благославят за ремонтираните детски градини (впрочем с наши и европейски пари). Ако вярваме на червената депутатка Татяна Дончева, "братоците" са (или поне бяха) пазителите на трафика с амфетамини, произвеждани незаконно в местния фармацевтичен завод, което обяснява свенливото отношение на държавата и спецслужбите към "немирствата" им в южния град. Защото за престъпления и дума не може да става. По данни от полицията двамата са с чисти криминални досиета. Което впрочем им позволи да се явят като мажоритарни кандидат-депутати на предстоящите парламентарни избори.
Три години след като вътрешният министър Румен Петков оправда тиранията на двамата псевдобратя в един отделно взет град, към днешна дата те са обвинени в организиране на престъпна група за рекет и изнудване. Предполага се, че щом се е стигнало дотук, връщане назад няма. Нищо подобно. Шикалкавенето на държавните органи зарази и съдебната система. Софийският градски съд отказа да гледа делото и то бе препратено в Кюстендилския окръжен съд. Оттам обаче възразиха, че не им е в компетенциите и сега Върховният касационен съд ще трябва да решава спора между горните две инстанции. Следва продължение...
Преди да призовават гражданството към бдителност и отпор на организираната престъпност, ако обичат всички отговорни фактори по веригата - президент, премиер, вътрешен министър, главен прокурор и върховни съдии първо да си свършат работата! Ако са чак толкова загрижени за извращаването на мажоритарния вот, депутатите спешно да се съберат и да поправят закона в частта за депутатския имунитет на кандидатите. Партиите, и в частност БСП, да осъдят ясно и недвусмислено дупнишкия модел на управление, който активно подпомагат от години. Да издигнат читави и силни личности за мажоритарния сблъсък в Дупница, а не да заработват гласове за Галеви с мижави кандидати.
В противен случай будното гражданство има всички основания да предяви обвинение срещу държавата и цялата политическа класа в покровителстване на организирана престъпна група с цел материално облагодетелстване! Ако Пламен Галев и Ангел Христов се сдобият с депутатски места в следващото Народно събрание, те трябва да бъдат таксувани като политически представители на БСП, ДПС и НДСВ - властта, която не предприе нищо срещу "опасната галевизация"! А за цената на това престъпно нехайство можем само да се догатваме...




Гласувай:
0



1. evrazol - Ако гласуваш за Станишев
23.06.2009 22:44
Получаваш и Галеви. Ако не тези Галеви - други
цитирай
2. valsodar - Бандокрация!
23.06.2009 22:49
Навремето побългарихме перестройката в переструвка, а сега демокрацията в бандокрация.

Защо се учудваме на ставащото?
То не се случи за един ден, нито за една година.

Още, още много злини подобни трябва да се случат, за да пробият през дебелокожието и овчедушието на сънародниците ни и не прогледнат, за това, че Държава, отдавна няма!
цитирай
3. анонимен - Всички сме маскари
24.06.2009 08:42
Ако кажа - поздравления!, ще е твърде слабо, за да изразя удовлетворението си от факта, че все пак има хора в тая държава, които не са забравили кой и как положи основите на реалната сделка по покупко-продажба на държавата.
Питам само - защо през 2006-та, когато всички "отговорни" шумно мълчаха, ние, шумно гледахме този сеир. Нашето поведение по-малко укоримо ли е? По-малко отговорни ли сме днес?!
цитирай
4. анонимен - Факти
24.06.2009 09:45
ЕДИНСТВЕНИТЕ КАНДИДАТИ В ТЪРГОВЕТЕ И КОНКУРСИТЕ в ДУПНИЦА, където Галеви „консултират” местното ръководство

Годината е 2007-ма. БСП изгуби кметския стол, но не безславно и не без бой. Все пак разликата между кметът на Галеви и Първан Дангов, човекът на БСП беше около 1600 гласа. Но това като вметка. Знаем как се печелят избори у нас.

Предлагам на вниманието ви някои конкурси, защото търгове няма, стартирали още със настаняването на феодалите в кметския кабинет.

Защо ли? За да говорим с факти. За да разберат някои държавници какво допуснаха. Дали това е социална ангажираност, дали изобщо у нас има преход…. И най-вече – какво предстои на държавно ниво.

Може би ще направи впечатление факта, че в конкурсите има по … един кандидат. Може би ще направи впечаление, че задължителното условие за „спечелилия” без конкуренция има задължително условие – дарение или социална инвестиция. Може би няма да направи впечатление, че тези дарения и социални инвестиции още не е оявено къде и за кого отиват. Но …

Конкурс за отдаване под наем на общински имоти – 5 гаражни клетки
Единствен кандидат - ЕТ „Анна Кьосева 2000“

Наемна месечна цена - 575 лв., без ДДС.
Инвестиции - 15 000 лева
3 работни места.
Условие - ангажимент за баланс на гумите на транспортните средства, ползвани от Общината
-------------------------------

Конкурс за продажба на имот - Заведение до Клуба на енергетика в кв.Бешика
Единствен кандидат - Георги Георгиев
Площ 210 кв.м. на ул. „Патриарх Евтимиий“.
Продажна цена - 23 100 лв.
Минимална конкурсна цена - 21 000 лв.
Ангажиментите за инвестиции - 60 000 лв., изграждане на търговски комплекс с ресторант.
5 работни места.
Дарение за 15 000 лв. на Общината и строително-ремонтни дейности под формата на социални инвестиции за същата сума.

--------------------------------
Единствен кандидат - „ВИП 2006“, съсобственик общ.съветник от БСП и член на Висшия съвет Иван Ибришимов.
Обект - Хижа Стил в Паничище
Продажна цена - 426 500 лв.
Минимална продажна цена - 422 хиляди лева.
Признати разходи за ремонт и поддръжка за 350 000 лева, които са приспаднати от продажната цена.
Реалната цена за продажба – смятайте.
Но - ангажимент за дарение 50 000 лв.

---------------------------------
Обществена поръчка за Озеленяване на община Дупница
Единствен кандидат - „Флорс“ ЕООД, с. Студена, Пернишко
Цена 438 988 лв.
В цената влизат:
196 544 лв. за метене на градинки
75 350 лв. за събиране на хартийки
22 386 лв. за ръчно косене на трева
2 877 лв. за събирането на трева.
2 205 лв. за почистване на сняг до 15 см от алеи и площадки
10 899 лв. за сняг над 15 см
10 899 лв. стъргане на лед и утъпкан сняг
17 344 лв. за миене на алеи в зелените площи и детските площадки.

----------------------------------
Обществена поръчка за изграждане на спортна зала в Дупница до стадион Бончук на мястото на игрище “Шмиргела”
Цена - 1 390 000 лв.
Единствен кандидат „Понсстройинженеринг“, Бургас
Комисията не допуска външни лица, вкл.медии при отваряне на офертите с мотив опазване на фирмена тайна.
Комисията е в състав: Зам.-кмет Йордан Йорданов, ст.експ. Светлана Цветкова, инж. Александър Перухов, гл. счетоводител Васил Попов и Милен Георгиев, юрист
Данни за процедурата не са оповестени на никой.
Договор е подписан.
------------------------------------
Конкурс за назначаване на общински служители:
Евгения Станчева - единствен кандидат за поста секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.
Стоян Ушатов - единствен кандидат за „Служител по сигурността на информацията“
-----------------------------------
Конкурс за ремонт на детски градини и училищата
Единствен кандидат - „Астрой Глобъл Комерс“, собственост на Александър Палчев
Тръжни книжа са закупени и от “Енемона”, Козлодуй, но не се явят.
Съгласно условията, “Астрой” ще извършва ремонт на
Училище „Св. Св. Кирил и Методий“
Училище „Неофит Рилски“
Училищата в Крайници, Яхиново и Самораново
Детските градини в Бистрица
Детски градини в Дупница - „Калина“, „Детелина“ и „Слънце“
Детска ясла „Пролет“
Гимназия „Христо Ботев“.

----------------------------------------
Конкурс за продажба на общински поземлен имот
Единствен кандидат „Трансстрой“, собственици Спас и Гичка Михайлови от с.Бистрица
Площ – 15 декара
Продажна цена - 16 000 лева
Първоначална цена – 15 000 лева
Инвестицията – 500 000 лева за изграждане на вилно селище в района на селото
Задължение за дарение - 18 500 лв. и подмяна на дограмата на училището в с. Бистрица.
--------------------------------

Два кабинета в старата поликлиника, на ул. „Солун“.
Единствен кандидат - д-р Красимира Чорбаджийска,

Обща площ - 29 кв.м.
Цена 116 лева, при първоначална 115 лв.
-----------------------------------

Конкурс за изграждане на пристройка към детска ясла в с.Яхиново
Площ – 600 кв.м.
Единствен кандидат - „Стройкомерс ЕООД“, Дупница
Цена - 546 263 лв. без ДДС
Срок за завръшване на обекта - 6 месеца.
В капиталовите разходи на Общината за обекта са предвидени 500 000 лв.
-------------------------------------
Конкурс за продажба на общински имот Автогара
Обявена цена – 2 512 000 лева
Застроена площ - 515 кв.м., ведно с дворно място от 5 390 кв.м..
Единствен редовен кандидат “Еврошоп”, собственик Росен Христов
Препродаден на трето лице.
---------------------
Конкурс за отдаване под наем на стадион в жк „Бистрица“ - 13 декара
Единствен кандидат – Петър Арбов, член на инициативния комитет за издигане на Галеви са депутати
Окончателна цена – 50 лева.
Инвестиции в размер на 1000 лв.
Уговорката между наемателя и Общината: Да се раздели теренът, Арбов да ползва 13 декара, а Общината да се разполага, както намери за добре с останалите 21 декара.
--------------------------------------------
Конкурс за наем на общински имот Стадион Бончук
Единствен кандидат - ФК„Марек“
Обща площ - 22 846 кв.м., ведно с три сгради.
Окончателна цена - 210 лв.
-----------------------------------

Конкурс за наем на рекламните съоръжения

Единствен кандидат - „Нюз аутдор България“, част от „Нюз корпорейшън“
Цена - 1400 лв. месечен наем за 15 автобусни спирки в Дупница.
Инвестиция - 417 600 лева
Ангажимент за изграждане на спирки с навеси, чакални и търговски обекти, на които ще имат право да монтират и рекламно-информационни елементи на наеманата площ. Задължения за реклама на Община Дупница на стойност 120 000 лв. във всички медии, както и пиар на ръководството на стойност 240 000 лв.
Дарение - 18 000 лв. и изграждане на детска площадка за 6 000 лв.
Срок на наема - 5 години.
--------------------------------------
Конкурс за продажба на общински терен – спортно игрище в района на Транспортна болница
Площ 2 879 кв.м.
Обявена цена от 716 880 лв.,
Единствен кандидат - „Билдинг груп кънстръкшън“, София
Продажна цена - 730 000 лв.
Инвестиция – изграждане на жилищна сграда
Дарение - 22 000 лева,
--------------------------------
Обществена поръчка за изграждане на 4-етажна Детска градина № 1
Площ - 606 кв.м.
Срок на изпълнение – 5 месеца
Единствен кандидат - „Галчев инженеринг груп“, Благоевград
Стойност на поръчката - 920 000 лв.
-----------------------------------
Конкурс за възлагане на малка обществена поръчка
За изграждане на басейн с олимпийски размери на парк „Рила“
Единствен кандидат - „Галчев инженеринг груп“, Благоевград
Ценова оферта - 1 156 590 лв.
Ангажимент - ремонт на детския басейн и благоустроят терена около тях или дарение за левова равностойност на тези дейности.
Втори кандидат – “Нола 7”, който не е допуснат.
----------------------------
Конкурс за продажба на общински имот в района на Механотехникума
Площ – 664 кв.м.
Единствен кандидат – “Слави”ООД, собственик Стойчо Владимиров, общински съветник от Движение „Нашият град“, от което беше издигнат кмета Атанас Янев.
Минимална цена – 65 000 лева
Продажна цена - 65 100 лева
Изграждане на автосервиз за ремонт на собствените си товарни автомобили.
Няма дарение.
-----------------------------------
Обществена поръчка за охрана на ВиК-обекти

Единствен кандидат- „Интерфорумсмерч“, Дупница
Срок – 2 години
Стойност - 95 000 лева.

-------------------------------------

Конкурс за продажба на терен в центъра - Бившите Хали

Единствен кандидат - фирма „Струма инвестмънт“,с 90% участие на италианските фирми „Улисе инвестмънт“ и „Аурора инвестмънт“,управител и собственик на 10% от акциите са на Стойчо Цигриловски от Дупница
Площ – 622 кв.м.

Стойност 657 000 лева
Дарение - 10 000 лв. за Община Дупница.
Предвидени инвестиции - 1 100 000 евро.
------------------------------------------------------------
Списъкът е дълъг… Няма смисъл
цитирай
5. анонимен - Цъфти и се развива
24.06.2009 14:43
Еpdjfld Dупница се развива и цъфффти, както казват
цитирай
6. анонимен - Вижте това
29.06.2009 18:15
http://www.e-79.com/?news_id=4262
цитирай
7. анонимен - http://www. e-79. com/?news_i...
29.06.2009 18:18
анонимен написа:
http://www.e-79.com/?news_id=4262

Изпращам го по повод "нездравият интерес", който казахте, че имате към - единствените кандидати
цитирай
8. анонимен - kiffdeentee
19.10.2012 04:20
http://allbestedmeds.com/buy-avana-usa.html avana means that they pill of Avanafil about mg daily when combined going to bed since taking Avanafil no matter what. Avanafil also exaggerates the easy to determine when not going to have includes tadalafil Cialis sildenafil. <a href=http://allbestedmeds.com/acheter-avana-france.html>avanafil</a> Sharlip said he didnt painful erections priapism which Stendra and was developed. http://allbestedmeds.com/compra-avana-italy.html - avanafil Despite what the FDA for me since my infrequent side effects associated the way your body.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: madamerosa
Категория: Политика
Прочетен: 729899
Постинги: 128
Коментари: 603
Гласове: 989
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930