Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2009 17:39 - Пич, къде ми е държавата?
Автор: madamerosa Категория: Политика   
Прочетен: 7634 Коментари: 27 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Онзи ден се возя в таксито и чувам глуповат глас по радиото да съобщава с нелепо развеселен тон, че възрастна жена е изнасилена от 26-годишен в не знам кое село. След което другарката му радиоводеща изцвили: "Направо е извадила късмет с толкова млад мъж". Онемях. Вулгарността и цинизмът се лееха като из ведро от радиоефира без страх от наказание. Така и не разбрах коя беше станцията, без значение са и имената на двамината "зевзеци". Много се надявам спешно да са си сменили професията.

Изглежда, че докато сме се помайвали с разрешаването на насъщните си проблеми по оцеляване в прехода, глупостта е извършила преврат. Като е започнала от медиите. Скудоумни младежи, жадни за публична изява, има навсякъде, но едва ли другаде им се дава свободен достъп до радиа и телевизии. Запитах се къде е СЕМ? Регистрира ли изобщо посланията в ефира? Ами ако утре някой призове към масови кланета по радиото? Ще има ли кой да го възпре? Най-страшното е, че знам отговора. Знам също, че регулаторният орган отдавна е регулировчик предимно на частни финансови взаимоотношения, които нямат общо с обществения интерес. Държавата, олицетворявана от СЕМ, просто е абдикирала от своите контролни функции за чистотата на ефира. Така че ония двамата по радиото необезпокоявано ще сеят хумора си още дълги години...

Но да речем, че от тъпотии по радиото и телевизията никой не е умрял.

Макар че насмалко да си глътна езика от изумление! Обаче държавата я няма даже там, където става въпрос за живота и здравето на собствените й граждани. Тия дни се оказа, че никой не следи за качеството на храната ни. Българинът масово яде мляко от палмови гадости, тъпче се с нишестени лютеници и кокосови сирена, без дори да подозира за подмяната. Ама чакайте, къде ни е държавата? Сигурно има поне десет органа по контрол на храните. Къде са зяпали досега? Ще им поиска ли някой оставките, задето не си вършат работата? Уж има утвърдени правила - наредби, препоръки и стандарти. А няма кой да контролира изпълнението им. Че за какво ми е стандартът ви тогава?

Пълната липса на държавен контрол върху жизненоважни сектори поражда чувство на безпокойство, хаос и паника сред населението. На този фон единственият вопъл, който министърът на земеделието, сиреч изпълнителната власт, смогна да изтръгне, е: "Притеснявам се от това, което консумирам". Ама чакайте малко, господа, ние не чакаме от вас жалване и хленч, а решаване на проблема! От това, че и вие сте се прецакали с кофти сирене, не ни става по-добре. Чрез подставеното лице на своя министър държавата препоръча на гражданството да подбира добрата продукция, което ще рече, и по-скъпата. И ако за министър Цветанов сиренето от 15 лв. не е проблем, какво ли ще посъветва милата ми леля Радка със 100 лв. пенсия? Ще ми бъде интересно да го чуя.

Държавата дължи отговор и на онази клета жена от Шумен,

която отчаяно търси справедливост за покойния си съпруг, отишъл си без време заради грешна лекарска диагноза. Като нея са стотици. Публична тайна е, че пациентите със злокачествени заболявания над 50 г. у нас са оставени на произвола на съдбата. Диагнози менте ги препращат към рехабилитационни центрове и санаториуми, докато мъките им не свършат от само себе си. Не бих го нарекла държавна политика, но е близо до умишлената смърт. Така се пестят пари за скъпоструващи медикаменти.

Има ли държава и за едни крепостни във врачанското село Алтимир, чиито земи са заграбени от двамина оперативно много интересни братя пехливани, петимни за евросубсидии? Този въпрос адресирам лично до главния прокурор на републиката.

Ами как да назовем оня фарс със столичния булевард "Цар Борис Трети", който се оказа ничия собственост. Две мощни институции като Националната агенция "Пътна инфраструктура" и общината спорили, пък се разбрали, пък пак се скарали кой трябва да му запълва дупките! А кой ще носи отговорност за това, че въпросният булевард бе асфалтиран само преди две години и вече е непригоден за движение? Защо не е в затвора "баткото", гушнал парите за сметка на асфалта?

Само питам. Друго гражданинът не може да направи. Не знам кой е виновникът, но би следвало да е на най-високото място във властта. Нали затова го курдисват отгоре, за да вижда по-добре кривиците. Там обаче не личи да има някой. Казват, че държава, в която няма справедливост, е сбор от население плюс територия. Моята напълно отговаря на тази формула. Затова отправям апел към този, който го играе началство по тези населени територии (нека спорещите за поста сами се разберат кой е сайбията):

Пич, който и да си ти, върни ми държавата! По възможност във вид, годен за обитаване.




Гласувай:
0



1. slancho - Подкрепям.
16.02.2009 17:49
Подкрепям.
цитирай
2. utremer - Страхотен текст,
16.02.2009 17:49
поздравления. Обаче наистина ли искаш такава държава, в която да те изнасилят ти е излязал късмета; да те помете порой или торнадо, докато бедствено - аварийната персона си маже гърба с Фактор 10 на Бахамите; или соц.(иалната) госпожа министерша да впрегне антуража си в търсене не скъсания си колан Prada, злодейски дръпнат от дете с умствени проблеми в дома в с.Рогачево (на последното съм жив свидетел). Държавата е много повече от територия, много си права. Ако е само територия е резерват. А ний сме индианци. Като се замислиш май си е баш така. А не трябва. Още веднъж - поздравления.
цитирай
3. madamerosa - към utremer
16.02.2009 18:01
Отвъдморски, тъкмо такава държава не искам. Нали затова е целият ми протест. А това за неволите на г-жа Масларова в с. Рогачево е голяма гротеска!
цитирай
4. utremer - Но си е самата истина - за жалост.
16.02.2009 18:06
Тежка е министерската... корона.
цитирай
5. vkolev22 - досещам се...
16.02.2009 18:13
коя е тази двойка. Същите имах предаване в една от кабелните телевизии. Засяках ги на подобна волна приказка за проблемите на Бърза помощ, която те превърнаха буквално в псувни по адрес на шофьори, сестри и лекари. Но аз се обадих по откритата линия и апострофирах мацката, като цитирах нейна псувня и я насочих към нея. След седмица нея вече я нямаше в това предаване.
цитирай
6. gothic - Не короната - тежко е министерското ...
16.02.2009 19:01
Не короната - тежко е министерското безхаберие. За нас...
цитирай
7. madamerosa - към vkolev22
16.02.2009 19:35
Абе знаеш ли, че май не бяха ония от тройката на разсъмване, които го играеха циници с цел покачване на рейтинга. Но истината е, че тъкмо те зададоха този кретенски и вулгарен тон в медиите и оттогава мнозина се опитват да им подражават. Тези двамцата, описани в текста, бяха хептен зян. Просто идиоти!
цитирай
8. zaw12929 - ДОСТА СТЕ НА ГРЕШЕН ПЪТ, САМО СОЦ ...
16.02.2009 21:35
ДОСТА ДТЕ НА ГРЕШЕН ПЪТ, САМО СОЦ ДЪРЖАВАТА ПРАВИ ЦЕНЗУРА, ОПРЕДЕЛЯ ЦЕНИ И Т,Н, при демокрацията цените определя пазара. Ако тогава бяхте написали този постинг- щяхте да бъдете в ... затвора Свободата която имаме не е да плещим простотии...но, демокрацията ни е млада. А сиренето е скъпо, а краварите не могат да произвеждат, заящото млади копелетас не работят да изхарват пари, а искат евтения,
За съжаление цинизмът е рожба на растежа ни и вашият постинг е циничен
цитирай
9. cornflower - Боже, каква безпомощност!
16.02.2009 21:36
ПИЧ, КЪДЕ МИ Е ДЪРЖАВАТА ?

А той, пича се готви за нови избори...
цитирай
10. анонимен - Хм... мацко...
16.02.2009 21:43
защо си мислиш, че някой друг ти е отнел държавата?! Според мен най-вероятно ти си си я самоотнела... Един съвет - ИЗВАДИ ДЪРЖАВАТА ОТ МЕЖДУБЕДРИЕТО СИ! Смятам, че всички ще сме щастливи от твоят "граждански" вик - Dude, where is my country...
цитирай
11. tili - тройка на разсъмване
17.02.2009 00:36
Слушала съм ги в колата сутрин, онемяла от нахалния тон и гаврата, на която подлагат всичко. Най-нагла и активна е жената. Видях ги и за кратко по ТВ7,но бързо ги отстраниха. Това е - целта е този клет народ да се опростачва от медии,мутри,управници - по всички възможни начини. Така се държи проста рая в подчинение! Хубав постинг, но това е генералната линия на ПАРТИЯТА.
цитирай
12. sagitarius - 'Опъкиот край'
17.02.2009 00:37
Да, положението е точно такова: територия плюс гяурско население. Няма 'пич', който да ти (ни) върне държавата! Пичовете отдавна са се обособили в отделна бизнес ниша, която няма нищо общо с грижата за народа! Само така си говорят чат-пат... Нас открито ни наричат 'материал', отнемат ни човешки права, за да ги дадат на мургави социални паразити! Една от управляващите ни партии е създадена на откровено етническа основа, а лидера и открито заяви преди време, че се грижи за 'обръч от фирми'! От седмица се пънат да си свършат работата относно оная самодоволна МАСТИЯ, шефката на НАП... Национална Агенция по Приходите!!! Всеки ден се гърмят разни 'криминално проявени'... Сиренето, казваш, и то не е стока...
Моя съвет е да хванеш самолета за някоя страна, където гражданите са опазили човешкото в себе си, самоуважението си, вярата си в Бога, традициите си. Или, направи си лоботомия, превключи канала, поинтересувай се от личния живот на 'поп-фолк' изпълнителите, хвани си за гадже твърде смъртен нерез с Мерц, живей с мисълта, че все още съществува българска държава и стандарти, дори да сме далеч от 1988 година... Всичко останало е роптаене по форумите на незаминалите все още (по някаква причина) интелигентни хора. Странно, защо имаме надежда? Или сме наследствени мазохисти?
цитирай
13. pnp5q - Поздрав за постинга :)
17.02.2009 09:17
До № 8 - Прочетете, моля, с какво се занимава Американската Агенция по храните например.
До № 10 - На това вече `държава` ли му викате...
цитирай
14. leroisalomon - Към zaw12929
17.02.2009 10:50
Ама вие наистина ли мислите, че пазарът може да определя и морала?! Ако е тъй, значи просто се пренесли сляпата вяра в маркс-ленинизма, която се проповядваше в упоменатия от вас СОЦ в новите условия.
цитирай
15. анонимен - Пет пари не давам за държавата. П...
17.02.2009 12:11
Пет пари не давам за държавата.
Престанете да ходите по избори. Няма значение кого избирате. Крайният резултат е един и същ. Всеки , който се натиска да бъде избран, е с единствената мисъл да се налапа по-бързо отколкото може с честен труд. А избран ли си - няма наказание. Няма контрол, няма отговорност, няма справедливост. Купища контролни органи, които ще ти съдерат кожата ако си решил да направиш нещо, а последствие хъкъта - мъката. Жалка държава, жалък народ. Такива сме тъпаци, че на мене си ме е яд. Ама и аз съм същия боклук като всички нас - обикновенните хора. Поне не ходя да гласувам от 92 г. и мога да си псувам наред - и избрани и избиратели.
цитирай
16. анонимен - Има един страхотен филм по темата с ...
17.02.2009 13:52
Има един страхотен филм по темата с радиото: "Кралят на рибарите"
Иначе, суетата е най-краткия път към провала.
цитирай
17. анонимен - Държавата е запокитена в пета глуха
17.02.2009 14:43
...и не вярвам някой скоро да я намери ,че и да ти я върне..."Налице е огромна регресия, незапомнена през последните 20 години във всички фундаментални области и институции, които формират живота на една страна. Демокрацията е окарикатурена, конституцията - узурпирана, моралът - изнасилен, икономиката - спъната, социалният прогрес - откраднат от мафиотски олигархични групи, младото поколение - оставено на произвола, международният престиж на България - заплют. ..
цитирай
18. анонимен - един от всички гласуващи...
17.02.2009 15:54
За това българино, не гледай умно телевизора вечер и не псувай от време на време, а когато дойдат избори отиди и гласувай, гласувай, ама така че като пускаш гласа си си спомни за спрените еврофондове, спомни си за корупцията на всякакво ниво, спомни си за разбитата учебна система, за калпавото здравеопазване , за това, че ако не даде рушвет,един обикновен земеделец няма да получи и стотинка от парите които му се полагат и за разбитите улици си спомни ,и за това къде отиват парите от данъците ти(в нечии джобове).Спомни си българино, кого си допуснал до властта като не си ходил да гласуваш,сети се и за това ,че има райони България ,където не можеш да си купиш хляб дори, ако не знаеш турски и как не са разкрити до едно знаковите убийства в тая наша иначе толкова просперираща според БСП държавица.Помисли внимателно българино и върху това ,че държавата ни стана за смях на цяла Европа с пустите наши крадливи управници, и на всичкото отгоре се подиграват на майки с репродуктивни проблеми и тъпчат този беден народ с кисело мляко със сода каустик, и колбаси с рога и копита, а в кашкавала палмово масло вместо мляко.Ето това уважаеми, представлява нашата държава, за съжаление и нашата родина, но ти не се отказвай българино, гласувай, защото от негласуване сме на този хал.
цитирай
19. анонимен - един от всички гласуващи...
17.02.2009 16:13
А може би ''Пич оправи ми държавата!''Но да се надяваме да не е като оня пич от Мадрит дето обеща, че ще ни оправи за 800 дни, спря ни блоковете на АЕЦ-а докъто неговите министри играеха карти на яхтата на Иван Тодоров-доктора и той си взе имотите за около 800 дни, а... може би това е имал предвид.Трябва да питаме тези, които го избраха.
цитирай
20. анонимен - Е хайде № 18, посочи ИЗБРАНИЯ, по...
18.02.2009 09:15
Е хайде № 18, посочи ИЗБРАНИЯ, покажи от глутницата стари мутри ЧОВЕКА. Сляп ли ли? Не виждаш ли, че няма, нямаааааааааааа хора там!
цитирай
21. анонимен - за N20 Нама щото и ти си толкова заблуден...
18.02.2009 15:48
Разни водещи на предавания ви пълнят главите с глупости като...''Недейте да гласувате..., то няма за кой...'' и вие им вярвате щото сте лековерни и безотговорни.Няма, ама автобусите от Турция пак ще дойдат,защото те има за кой да гласуват, и пак техния избранник ще се подиграва с българския народ и ще казва, че никой не трябва да го интересува от къде са му дошли парите и как и летяща чиния можел да си купи,и пак техните депутати ще купуват избори и лидера им с гордост ще заявява, че това незаконно действие видите ли било европейска практика и т.н.А избрания сам го намери, но едва ли ще е сред тези, за които съм писал по-горе в коментарите, заради които България още дълго ще е сред най-изоставащите държави не само в Европа, но и в целия свят.Ти реши сам достатъчно партии има в и извън парламента.
цитирай
22. анонимен - Бях в БКП, бях в БСП и когато предл...
19.02.2009 08:51
Бях в БКП, бях в БСП и когато предложиха Велко Вълканов за президент казах край, стига подигравки. Да си играят игричките без мен. За това №21 няма пак да гласувам. И в парламента и извън него са същите маскари. От памти века в България според мен "политик" е равно на мръсник, а ти както искаш - иди гласувай и след това си търси поредния нов политик.
цитирай
23. анонимен - Вие сте безнадеждни случаи...
19.02.2009 11:53
Оставете тогава отново турците от Анкара и Истамбул, дошли с автобусите на ДПС да ни определят кой да ни управлява.Това ли ще е отново БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ, това ли ще е отново БЪЛГАРСКОТО ПРЕВИТЕЛСТВО???
цитирай
24. анонимен - Просто искам да поздравя авторк...
19.02.2009 15:40
Просто искам да поздравя авторката. Права сте, дано има повече като Вас.
цитирай
25. madamerosa - към 24.
19.02.2009 16:41
Благодаря. Не съм никакво изключение. Като мен са много. Но революцията ни днес е в компютрите. А за истинска промяна трябват хора на площада. Там няма никой. Или почти.
цитирай
26. анонимен - На мегдана...
20.02.2009 00:26
"А за истинска промяна трябват хора на площада" Не ги ли видяхте хората на площада?! Площада си беше там, но хора почти липсваха, имаше само платени хулигани и пияни тийнове! И всичко си беше като в сън на Иван Костов, който превзема властта. Само дето вече няма кой да вярва. Точно това ни е проблема- липсват ХОРА. Пвярвайте ми, отдавна не се вместваме дефиницията на това понятие, освен чисто физически! Бил съм навън и знам за какво говоря! Закъсали сме повече, отколкото си представяме! Защото за да изядете фалшивото сирене, първо трябва някой да ви го приозведе скапано, после някой трябва да го одобри и пусне към потребителската мрежа, после някой трябва да ви го продаде скапано, а междувременно трябва да има хора, които да инспектират чат-пат какво се предлага на пазара, а не само да прибират рушветите... Това нямаше да се случи, ако на някой по веригата поне малко му пукаше, че примерно ще отрови n брой хора в името на печалбата. Хората правят държавата, а не обратното!
цитирай
27. buket - Ех да е само това...
21.02.2009 12:05
Не отдавна държавен глава отбиваше ударите на недоволство с усмивка намеквайки:
-- "Нали искахте демокрация"...
И започна да се разпада всичко.
Оправданието беше демокрацията, че държавата не е длъжна...т.е. оправяйте се сами.
Ето и "анонимен" заявява: --САМА СИ СИ ВИНОВНА МАЦКО.
Обвиняват народа, след като го разкъсаха като кучета...И претендират за демократи.
Писано било да преживеем и това.
Хоризонта е светъл.
Светли мисли!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: madamerosa
Категория: Политика
Прочетен: 729060
Постинги: 128
Коментари: 603
Гласове: 989
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930