Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2008 18:46 - Сергей, възпри ги!
Автор: madamerosa Категория: Политика   
Прочетен: 4569 Коментари: 12 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

За това как политиката бе прегазена от блондинка в червени ботушки


Едно кърваво червено писмо обиколи вестниците тия дни. В него съвестни редови социалисти описват множество скандални столични далавери, станали с активното, и надали безкористно, помагачество на общинските съветници от БСП през последните 15 години. От редовете става ясно, че моделът за ограбване на София, който щадящо наричаме "Софиянски", би могъл със същия успех да се нарече и моделът "Мичо Райковски" или "Таня Найденова". Нищо от тия разкрития обаче не разтревожи лидера на соцпартията Сергей Станишев, нито патрона на столичните активисти Румен Овчаров, който реди пешките в общината. Фактите, базирани на документи, се сториха "глупава атака" на първия, а вторият прибегна до вечното апаратно обяснение, че поръчката обслужва "главния пожарникар на държавата". И толкоз. "Приятелският огън" бе

заклеймен като вредна за партията клада,

на която мнозина могат да изгорят. В употреба отведнъж бяха вкарани милозливи апели да се спре с "недругарското поведение" и "бива ли така, другари". А "кебапчийските котета", по израза на един "другар", продължиха да въртят опашка около общинската хранилка.

По всичко личи, че проблемът на редовите социалисти не е сред приоритетите на техните партийни лидери. Те сега страшно "се консолидират", защото имат дълг пред България да изкарат още един управленски мандат. Вече имат и стратегия за това. Рекламна. Ще щурмуват властта с видеоклип на Стефан Данаилов в ролята на Серго от "На всеки километър" и със специалното участие на чатъра Серго в ролята на премиер.

Какво от това, че от седмица 2000 сърдити работници от "Кремиковци" дюдюкат под прозорците на Министерски съвет, а после ги заместват хора в инвалидни колички, които просят милост от държавата. А народът все по-тревожно се пита ще има ли парно през зимата и с какво ще храни децата си, ако кризата отприщи масови съкращения.

През това време отговорникът за решаването на тези проблеми има други грижи. Той се упражнява в остроумие пред караокето, че след него всеки може да се пробва, защото няма как да е по-зле. И чати с красива блондинка в червени ботушки, призовала го да му се обади от столичен билборд, а след това да яхне коня.

Задявката е част от стройната рекламна RED-кампания, стартирала преди половин година. Платеното мероприятие има за цел да представи столетницата като вихрена тийнейджърка, а лидера й - като закачлив момък, обграден от неустоими изкусителки. Започна се с вълна от билбордове по столичните булеварди, после бабите на Бузлуджа видяха зор, докато усвоят английското произношение на open air-а, на който ги покани Кирил Добрев. После някой "пиар спец" посъветва Сергей Станишев, че е много перспективно и рейтингоносно да влезе в махленска свада с неформалния лидер на ГЕРБ.

Опитът за пластична хирургия на БСП

продължи с младежка мегасбирка в Пловдив под мотото "Интелект срещу мускули" с едничката цел да бъде окарикатурен Бойко Борисов. Масрафът бе домакинстван от бизнесмена Георги Гергов, който за награда бе издигнат за делегат на предстоящия конгрес на БСП. Спонсорът на десетките билбордове в София и стотиците якета, фланелки и шапки, съпровождащи цялата рекламна кампания засега остава неизвестен.

Ако младите леви се бяха ограничили само до пиара - О.К. Но някои неща излязоха от контрол. За едно само свое участие по телевизията Кирил Добрев успя да надрънка толкова недомислици, че и червените ботушки на Звездичката не са в състояние да ги изличат. Призна, че "оня текст" в програмата на БСП за борба срещу олигархията бил само за пред "широката периферия" на електората. После декларира, че на драго сърце би подкрепил инициативата на ДПС за обявяването на възродителния процес за престъпление срещу човечеството. Един вид заклейми безобразията на собствената си партия. Два дни след това седна да пише морален кодекс на политика, което просто насочва парата от обществения ропот срещу политическата поквара през свирката. Най-подир Добрев призова всеки от участниците на следващата сбирка да доведе по десетина други. Навремето фараоните на финансовите пирамиди ползваха тази организационна схема.

Резултатът от тая неколкомесечна дандания е доста съмнителен. Е, да, тийнейджърите разбраха, че БСП предлага страхотни купони с караоке на премиера и снимка с двойник на Че Гевара като бонус. Разбраха още, че симпатията на масите се печели посредством билбордове и тениски. Но главното май им убегна - че

не е достатъчно да качиш Бузлуджа, за да се зовеш социалист.

Трябват и убеждения. А те не се свеждат единствено до избора между интелект и мускули.

Не виня младите социалисти, впримчени в коварния пиар капан, платен с нечии пари. Допускам, че и премиерът може би е неволна жертва на рекламата. Но искам да призова: Сергей, възпри ги! Тури край на евтината спекула със социалистически символи! Не допускай кичът да измести смислените политически послания. Защото не е в полза на партията. На никоя партия. В Европа, която соцактивът жадува да си върнем, подобна евтиния би предизвикала обществен скандал. Каква по-голяма мутризация от това да наложиш като емблема на социалистическата младеж русо гадже с кръстосани крака в червени ботушки!

И няколко молби към пиар агенцията, ангажирана за нуждите на кампанията. Овладейте креативните си изблици, целящи да представят министър-председателя на Републиката като палав плейбой от калифорнийски плаж, пък насочете усилията си в изнамирането на някакви убедителни послания към левите избиратели. Те напоследък недоумяват защо левицата води дясна политика и как бизнесменът Георги Гергов ще бори олигархията.




Гласувай:
0



1. valsodar - В клипа с трамвая
17.11.2008 19:20
В клипа с трамвая, наместо Стефан Данаилов да бяха сложили Евгени Минчев !
Хем щеше да е правдоподобно, хем актуално и хем щеше камерата да хване как две "здрави" десници държат руля на държавата ! :)))
Обръща се към Евгени Минчев Сер гей и му казва "Не е като едно време, а?". Той пък отговаря: "Прав си Сергей, не е. Но мечтите и идеите си остават все такива", като го поглежда влюбено
В разговора се включва и Азис, който догонва ретро трамвая, качва се в него и казва:"Ко праиш ма парца-а-ал, тук са и идеите, и мечтите" - и се пляска шумно по дупето, навлечено в тесен червен клин с везана петолъчка от лъскави пайети
Следва музика, която напомня саундтрака от хитовия соцсериал "На всеки километър" с кавър на култовото парче на Азис - "Нека ме боли" !
И точно когато Азис извива глас на Боли-и-и-и, глас зад кадър съобщава - Гласувайте за БСП, болката ви е гарантира и през следващият ни мандат !


P.S. благодаря все пак за великолепния ти постинг, и за ролята ти на муза за вечерта ми :)

Надявам се, да се поспрат с подобните залитания, защото това би трябвало да е партията на социалната идея, а не партия на отнесените от вихъра ! :)))
цитирай
2. sparhawk - хахаха
17.11.2008 19:48
тва ме уби, valsodar :)
цитирай
3. haralanov - Здравейте
17.11.2008 20:16
Вие вярвате ли,че Сергей може да ги възпре..?
цитирай
4. анонимен - Фен
17.11.2008 22:25
Кво ви пречи Звездичката? Готина мацка, ще стане скоро и депутат!
А тези лумпени от Кремиковци няма смисъл да ги защитавате, изтровиха въздуха на София с този демодиран комбинат...Да го бутат по-скоро!
цитирай
5. valsodar - Звездичка не ни пречи
17.11.2008 22:26
Серго да се пази от Звездичко, че имат сродни интереси ;)
А Звездичка, казваш щяла да става дупепатка, опс депопут... депутатка ?
цитирай
6. gothic - Звездичка, звездичка. . . Що в па...
17.11.2008 22:49
Звездичка, звездичка...Що в парламента бе, хора? Не й ли беше мястото върху коледната елха? :)
цитирай
7. blast - Aми к'вото е т'ва е, ако не...
18.11.2008 15:17
ДРУГАРИ, СЛЕД КАТО СМЕ ДО ШИЯ В ЛАЙНАТА - ДА СЕ ХВАНЕМ ЗА РЪЦЕ. ДАВАЙТЕ ЖИТЪ ДРУЖНО РЕБЯТА.
цитирай
8. анонимен - danailgeorgiev.blogspot.com
18.11.2008 21:55
Чудесен анализ, поздравления! През лятото в блога си направих опит за коментар на изпълненията около събора на Бузлуджа - http://danailgeorgiev.blogspot.com/2008/08/2008.html. Очевидно Сергей и компания си вярват че могат да компенсират бягството от лявата и изобщо от политиката (като средство за задоволяване на интереси и потребности на големи групи от хора) с PR-акции. Всъщност (сигурен съм че знаете) Сергей не може да ги спре. Той никога не е "управлявал влака/трамвая", нито пък е имал намерение да го прави.
цитирай
9. giorgiocbr - СерГЕЙ, освободи ни!!!
21.11.2008 18:56
От присъствието си!!!

Спешно!
цитирай
10. анонимен - КОНФОРМИЗЪМ
24.11.2008 18:32
Галочка, ти пак си гневна!Този хъс към Истината явно е генетичен - прероденото,
неспокойно сърце на Софронии Врачански.Ти беше от Враца, нали?!
Каквото и да напишеш, дали за "лузърите" или за "узърите", все е патетично и
вярно.Малко прекаляваш с чуждиците, но пък така поне се вижда, че си интелигентна,
щото нали това е мерилото сега - може спокойно да бъркаш Стамболов със Стамболийски
на снимка, ама като срожиш нещо купечко в текста и никой не забелязва грешчицата.
Възхищава ме и това, че винаги си на гребена на вълната, няма обществен проблем,
който да ти убягва - било политически, житейски, нравствен и т.н.С еднаква лекота пишеш за
проблемите в БСП, вредата от мократа люцерна за чивтокопитния добитък, проблемите на
синдикатите и ползата от употреба на по-тесни дамски превръзки.Този широк мироглед с
право бих нарекъл Да Винчиевски!
Моят баща наричаше това всеядство!Той беше демоде - вярно, стажува в журналисти-
ката повече от четирдесет години и не се научи да папка всичко.Старо, мухлясало поко-
ление, което никога не е следвало девиза: "НЯМА ЦЯЛ ЖИВОТ ДА СИ ОСТАНЕМ АУТСА-
ЙДЕРИ!".Пък и една от любимите му книги беше "МЕФИСТОФЕЛ" на Хайнрих Ман - демек
не обичаше особенно конформизма!
цитирай
11. leroisalomon - Към 10. АНОНИМЕН: Странно как твоят ...
01.12.2008 15:22
Към 10. АНОНИМЕН: Странно как твоят баща е възпитал син, който се страхува да пише под името си и дистилира злъч като анонимка.:) Пиши поне "Андрей Дочоолу" или "Гочоолу Райчев"...:) Просто предлагам.
цитирай
12. анонимен - www.zashtozagubihmesofia.hit.bg
13.12.2008 21:47
Защо загубихме София
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: madamerosa
Категория: Политика
Прочетен: 729882
Постинги: 128
Коментари: 603
Гласове: 989
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930