Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2008 18:21 - Extraординарецът на Републиката
Автор: madamerosa Категория: Политика   
Прочетен: 2852 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 07.11.2008 18:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Бегъл опит за потрет на кандидата за всички държавни постове Бойко Борисов 


Той знае 2 и 200. От ординарец на царя, когато Величеството се завърна през 2001 г., постепенно се превърна в екстраординарец на Републиката - необикновен индивид с много екстри. Нещо средно между Батман и мултифункционален кухненски робот. Какво знаем за него - черен пояс по карате, охранител на Тодор Живков (и масажист по съвместителство), пожарникар с докторска степен, градоначалник, борец срещу престъпността, упование за народа и бъдещ премиер, президент... или каквото там потрябва.

Екстраординарен е във всичко

Той е Гъливер в страната на лилипутите, прикован от правителството Прометей, който разхвърля искрите на правдата, бивш главен секретар на МВР във време на масови гангстерски убийства, личен "френд" със Слай Сталоун ("Ние ги хващаме, те ги пускат"), човекът с кожената тужурка и непринуден маниер, любител на обедните "мачлета" в Борисовата градина, покорител на женски сърца с хулигански мачизъм, медиен гений със завиден рефлекс, свежи лафове и точна преценка, застъпник на президентската република (да се знае кой е началникът). А, да, реагира агресивно на обръщенията "циркаджия" и "мухльо", затова при употребата им се препоръчва спазването на дистанция, по-голяма от една ръка разстояние.

Докато хули безпощадно кабинета, признава Доган за велик политик. По цял ден вее пряпореца на борбата срещу корупцията, а привечер присяда край масата на олигархията. Тюхка се от безхаберието на централната власт към софиянци, а пътьом върти педалите на далаверата с балите. Рови се във финансовите афери на БСП, а оттам дружески му махат с ръка Георги Първанов и Румен Петков. Докато споделя с обществото възгледите си за "възродителния процес", замовете му в общината "делкат" търгове за авобусни линии като свахи на Женския пазар.

Бойко Борисов е неотразим

В смисъл, че ни телевизии, ни радиа смогват да отразят шетнята му по все по-обновените столични булеварди. А през това време новите станции на метрото ръждясват... И докато асфалтовите бази на републиката се задъхват от темповете по реновиране на главните софийски артерии, народът масово хваща астма по кръстовищата.

Навремени изпод костюма и вратовръзката му избиват неовладяни улични инстинкти. "Ако след 40 г. не си направил къща, деца и не си ходил в казарма, то е като при жените - хич не го чакай", сбори се неотдавна с премиера Станишев. Свирепият свят на охранителния бизнес е белязал завинаги езика му с жаргона на автоджигита, който брутално сритва кроткия гражданин, неволно нарушил представите му за вселенска хармония. Изглежда за 50 години не се е намерил никой, който да обясни на тази екстраординарна натура, че е неетично да атакуваш опонента с аргументи от личния му живот. Но и това е като при жените - след 50 г. хич и не се надявай.

"Прост пожарникар от Банкя", както го нарича един социален антрополог, "етнотарикат" по определението на виден психиатър, "златен медалист от гимназията с железен план" по думите на трети социолог, Бойко Борисов безспорно е най-перспективният политик на Републиката. За него се бият леви и десни, жълти и червени.

Ала какво да очакваме от противоречивите му послания?

Засега ни обещава само едно - да извади ДПС от властта. С безупречния си инстинкт пак е напипал вярната тактика. Предстоящата електорална битка ще се развихри на полето на национализма - последният рубеж на унизеното гражданство. Нищо, че рискът от пожар е голям, нали е пожарникар, знае как да гаси. Ще хипнотизира народа с основателна антидепесарска риторика, за да останат непокътнати останалите глави на мафията. Като същински юнак, що бозал десет години, ще резне клона на Доган, пък с ортаците му ще си поделят златната ябълка. Ще свърши мръсната работа на ония кръгове в службите, които изтърваха от опеката си ДПС, пък после, ако ще да мре. В името на това "добро" електоратът ще преглътне други сто злини. Като разпродажбата на всичко непродадено, ниските данъци за богатите, високите цени за бедните. И всичко ще се преобърне, за да си остане пак същото. Само дето ще настане такава битка за наследството на Ахмед Доган, че камък върху камък няма да остане от сараите. А, да, и бедствията в Републиката рязко ще намалеят със закриването на ресорното министерство. А след още четири години от екстраординареца няма да остане и помен. Без да знае как, по силата на вечната политическа алхимия, Бойко Борисов, подобно на Пепеляшка след бала, отново ще се е превърнал в най-обикновен ординарец. Ординарецът на неизтребимата българска олигархия...




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Mnogo...
07.11.2008 19:41
Mnogo viarno.... strashno viarno...za jalost
цитирай
2. nakom - За съжаление
07.11.2008 21:29
всички журналистки са влюбени в тоя идиот, няма кой да седне и да направи една кратка сметка за заемите които изтегли за да преасфалтира София, и сроковете в които ще го направи.Просто е трагедия.
цитирай
3. krassko - Е не може така само черно и жълто
07.11.2008 21:34
МОЖЕШЕ И ЗА НЕЩО ДА ГО ПОХВАЛИШ.
Жуналистите трабва да са обективни и Блогбг е сериозна медия, а не някакъв жълт парцал. И в това "творение" няма нито едно ново нещо от една година насам. Една дума даже. Не можа ли да се разходиш в Бянкя да видиш там какво става, все щеше да научиш нещо. Те и колегите ти така правят. Пуснат нещо в блога и чакат коментарите за да научат нещо. И годинките си му надписала май има нещо такова. Това за масажите сигурно е от завист, че теб не е масажирал. Барем в Борисовата градина да беше се разходила и щеше да знаеш от колко време гол не е вкарвал и че на тенис пада вече цяла година, ама и това не знаеш. И нещо по актуално не можа ли да намериш? Хайде от мен да мине ще ти кажа новината:
освен всичко друго Кмета е поет:

МОЖЕ ДА СЪМ
УМРЯЛ,
НО НА СТАНИШЕВ
И ДОГАН НЯМА
ДА СЕ ДАМ

Това е първото стихотворение на Кмета.
Скоро очакваме и стихосбирка да издаде,
а за изборите ще зарадва електората и с томче "Избрани".
И журналисти когато пишат в Блоглбг ще ги замолим по отговорно да пищат и да се поразровят тук-там, че ние сме хора с повишени потребителски изисквания.
цитирай
4. telepuzik - radvam se....
08.11.2008 00:55
radvam se,4e ima o6te hora koito ne gi e strah da pi6at istinata.da si giva i zdrava i vse taka!!!
цитирай
5. valsodar - Поздравления
08.11.2008 11:11
За блестящият стил, за ясно подредената мисъл и за добрия начин, по който си проследилa развитието на Героя ! :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: madamerosa
Категория: Политика
Прочетен: 727537
Постинги: 128
Коментари: 603
Гласове: 989
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031